Rekordszámú résztvevő a Coca-Cola Magyarország #énjövőm programjában

Több mint 5500 résztvevőt vont be az elmúlt másfél évben a Coca-Cola Magyarország fiatalok munkaerőpiaci elhelyezkedést segítő #énjövőm programja. A fiatalok, hátrányos helyzetűek, kismamák, kisgyerekes anyukák és fogyatékkal élők ingyenes képzésével foglalkozó program online felületére május közepéig több mint 4700-an, a személyes egynapos képzésekre pedig több mint 800-an regisztráltak a 2017-es indulás óta.

A Coca-Cola HBC Magyarország 2017 őszén indította el az #énjövőm programot, amellyel a 18-30 év közötti fiatalok munkaerőpiaci esélyeinek javítását tűzte ki célul. Idén tavasztól a The Coca-Cola Company és a Coca-Cola HBC Magyarország közösen szervezi a programot; ingyenes képzéseikre és szakmai eseményeikre egész évben várják a jelentkezőket. A 2020-ig tartó program ingyenes személyes és online tanfolyamokat biztosít álláskereső fiataloknak, akik jelenleg nem dolgoznak, de már nem is tanulnak. Az elmúlt másfél év során az #énjövőm képzések már az ország több mint 30 pontjára jutottak el; az online képzésekre már több mint 4700-an regisztráltak, a személyes, egynapos képzéseiken és az ehhez kapcsolódó eseményekre pedig már több mint 800 résztvevő, köztük 200 fiatal édesanya regisztrált.

 

A program több civil szervezettel, szakmai központtal és alapítvánnyal dolgozik együtt, összesen 10 szakképzett trénerrel, így biztosítva, az egyes célcsoportok legmegfelelőbb formában való elérését. Míg vidéken a Diversitas Központ és a Civitas Egyesület trénerei dolgoznak a hátrányos helyzetűek és a fiatalok képzésén, Budapesten a Coworkid Alapítvánnyal és a Loffice közösségi irodával működik együtt az #énjövőm a fiatal nők és a kisgyerekes szülők megszólításán.

(Videó a korábbi eseményről: https://www.facebook.com/watch/?v=330541357573712)

Mind a www.enjovom.hu oldalon elérhető online tananyagok, mind pedig a személyes, egynapos képzések különösen népszerűek a budapesti fiatal nők és anyukák körében, akiknek a képzések mellett szakmai workshopokat és kerekasztal-beszélgetéseket is szerveznek, önismereti, kommunikációs és vállalkozásindítási témában. A következő ilyen jellegű eseményre június 4-én kerül sor, ahol a résztvevők szakmai workshopok keretén belül tanulhatnak majd a vállalkozásindításról, a közösségi média használatról és egy vállalkozás jogi hátteréről.

 

Az #énjövőm program őszi félévre kitűzött céljai között a célcsoportok, képzési helyszínek bővítése és további partnerek bevonása szerepel. Elindulnak majd a fogyatékkal élők számára szervezett képzések, a Salva Vita Alapítvány közreműködésével, és tervben van még kifejezetten a budapesti egyetemistákat célzó események, képzések elindítása is.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?