Shell: Változzunk, hogy változhassunk

A Shell fenntartható fejlődés iránti elkötelezettsége hosszú időre tekint vissza. Üzletpolitikánk alapvető eleme a fenntarthatóság, minden egyes országban, ahol a Shell jelen van. Ebben a szemléletmódban  felelős módon biztosítunk egyre több és tisztább energiát, egyensúlyt teremtünk a rövid és hosszú távú érdekek között, mindezt úgy, hogy szem előtt tartjuk a gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi szempontokat is.

Fenntarthatósági koncepciónk biztonságos, hatékony, felelősségteljes és jövedelmező üzleti tevékenységen alapul. Törekvéseink szerves részét képzi a Powering Progress címet viselő üzleti stratégiánknak, mely a társadalom fejlődésével összhangban céltudatosan és jövedelmezően felgyorsítja üzleti tevékenységünk nettó zéró kibocsátásra való átállását 2050-ig. Úgy alakítottuk ki, hogy részvényeseink, ügyfeleink és a szélesebb társadalom számára egyaránt értéket teremtsen.

A nettó zéró kibocsátású vállalattá alakulás azt jelenti, hogy csökkentjük az ügyfeleinknek értékesített üzemanyagokból és egyéb energiatermékekből, valamint a működésünkből eredő kibocsátást. Számos intézkedésünk arra irányul, hogy a magyarországi Shell töltőállomásokat fenntarthatóan és felelősségteljesen üzemeltessük és karbonlábnyomunkat csökkentsük.

Törekszünk arra, hogy töltőállomásainkon kevesebb hulladék keletkezzen, így nem használunk egyszer használatos műanyag eszközöket és újrahasznosítható anyagokba csomagoljuk Shell sajátmárkás termékeinket. Ügyfeleink számára elindítottuk a CseppetSem! használt sütőolajgyűjtő-programot, melynek keretein belül ügyfeleink biztonságosan és cseppmentesen leadhatják kijelölt gyűjtőpontjainkon a háztartásukban felgyülemlett sütőolajat és sütőzsiradékot.

Töltőállomásaink döntő többségét megújuló energiaforrásból származó árammal működtetjük.  A kisebb környezeti terhelés érdekében növeltük hűtő-fűtő rendszereink hatékonyságát, beltéri hagyományos izzóinkat LED-lámpákra cseréltük, hűtőinket alacsonyabb fogyasztású, zárható modellekre váltottuk, autómosáshoz pedig újrahasznosított vizet használunk egyes állomásainkon.

A töltőállomásainkat érintő intézkedéseken túl a Shell többi üzletágában is kitartóan dolgozunk az energiaátmenet megvalósításáért. A nettó zéró kibocsátásra való átállást célzó Powering Progress  stratégiánkról a shell.hu weboldalon tájékozódhat.