Sikerrel zárult a Dreher Sörgyárak Ésszel iszom! programja

Ésszel iszom! – Párbeszéd indult a magzati alkohol-szindrómáról

Sikerrel zárult a Dreher Sörgyárak Ésszel iszom!, a kulturált alkoholfogyasztást népszerűsítő 2015-ös programja. A projekt, amelynek fókuszában a magzati alkohol-szindróma, az ittas közlekedés veszélyei és a kulturált alkoholfogyasztás állnak, 2016-ban is folytatódódik.

A potenciális veszélyeztetettek közül kiemelkednek a kismamák és magzataik. Őket óvandó indította el a Sörgyárak és Dr. Simich Rita, a LÉTRA (Létbiztonság, Életminőség, Tanulás, Rehabilitáció, Alternatíva) Alapítvány egészségfejlesztési szakreferense, a TÉT Platform elnökségi tagja azt a 18 állomásból álló előadás sorozatot, amelynek keretében hazai védőnőket képeztek magzati alkohol szindróma témában. A program célja, hogy a védőnők is széleskörű tájékoztatást tudjanak adni a magzati alkohol-szindrómáról a megelőzéshez, felismerjék az esetleges tüneteket és megfelelően tudják kezelni azokat. Az előadássorozaton 1300 védőnő vett részt és segítségükkel kiderült, hogy a nők terhesség alatti alkoholfogyasztása létező probléma, de egyelőre tabu téma Magyarországon. A magzatvédelem mellett a mostani fiatalok alkoholfogyasztásáról is szó esett, hisz a korai szokások, élmények meghatározóak lehetnek a későbbi családtervezés tekintetében.

Esszel iszom terhes no

“Nagyon fontos, hogy elindult egyfajta párbeszéd a kulturált alkoholfogyasztásról, ezen belül is beszélhettünk a magzati alkoholszindrómáról és a fiatalok alkoholfogyasztási szokásairól, hiszen ezek valós, sokakat érintő problémák, amikkel foglalkozni kell. Mivel a megelőzés a leghatékonyabb megoldás, így a program első állomásaként szakértőkkel egyeztettünk” – mondta a téma szakértőjeként Dr. Simich Rita.

“Magyarország vezető sörgyártójaként kiemelt figyelmet fordítunk a felelős alkoholfogyasztás népszerűsítésére. Az Ésszel iszom! program folyamán olyan együttműködő partnerekkel dolgozunk, akik szakértői egy-egy fontos témának. A segítségükkel szeretnénk minél több ember figyelmet felhívni a kulturált alkoholfogyasztás fontosságára.” – mondta el Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak szenior vállalati kapcsolatok specialistája.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?