Tegyünk egy lépést az élhető jövőért! – Közös jövőnk konferencia

Közös jövőnk konferencia 2016. október 6-án, harmadik alkalommal.

Bolygónk és társadalmunk is folyamatosan átalakulóban van. Ezek a változások jelentős hatással lesznek arra, ahogyan majd az elkövetkező évtizedekben élünk. Ideje, hogy ne csak gondolkodjunk a közös jövőről, hanem formáljuk azt. 2016. október 6-án az Allianz Hungária Zrt. szervezésében megvalósul a harmadik Közös jövőnk konferencia. Az elmúlt két évben, a rendezvény alkalmával közel ezer embert sikerült mozgósítani a jelenkor kihívásainak megoldásában.

A szakértők szerint a klímaváltozás hatására a jövőben visszafordíthatatlan változásokkal kell szembenéznie az egész bolygónak, a demográfiai változások pedig több szempontból is próbatétel elé állítják a társadalmat.

Egyre világosabb mindannyiunk számára, hogy mindennapjaink olyan mederben folynak, amely hosszú távon nem fenntartható. A városlakók készen kapják a vizet és az élelmet, amelyből a felhasználás után szennyvíz és szemét lesz, környezetünk pedig egyre kevésbé élhető. Napjaink innovátorai azonban már dolgoznak olyan megoldásokon, amelyek új irányt adnak jövőnknek, amelyek nemcsak a közvetlen környezetünket vagy a helyi közösségeket mozgósítják, hanem a lelkiállapotunkra is kedvező hatással vannak.

Ha élhető jövőt szeretnénk, nem elég, ha hagyjuk magunkat sodródni az árral, fontos, hogy foglalkozzunk a jövő kérdésével. Vannak, akik távoli, megfoghatatlan dolognak érzik a jövőt, azonban találkozhatunk olyanokkal, akik erről teljesen ellenkező módon gondolkodnak.

Olyanokkal, akik már megtették az első lépéseket, hogy élhetőbb környezetet és társadalmat teremtsenek maguk körül. A 2016-os Közös jövőnk konferencia róluk és a változás útján megtett első lépésről szól. A 15 perces figyelemfelkeltő előadások tökéletesek arra, hogy inspiráljanak és elgondolkodtassanak. Idén a 8 előadó mellett a Budapesti Fesztivál Zenekar és a Nagy Gergely – Danyi Bertalan zenész duó osztja meg a résztvevőkkel tudását, gondolatait és érzéseit a téma kapcsán.

Az Allianz Hungária Zrt. számára is fontos, hogyan alakul a közös jövőnk, ezért elkötelezett abban, hogy tudását és tapasztalatát megossza másokkal. Ezt a célt szolgálja az Allianz által működtetett Tudásközpont honlap, valamint a 2016. október 6-i konferencia is. A részvételi szándékot 2016. szeptember 30-ig az Allianz Tudásközpont oldalán lehet jelezni a jelentkezési felület kitöltésével. A részvételre kizárólag az előzetes regisztráció jogosít fel.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?