Tesco a helyi közösségekért: 322 millió forint pályázati programokra

Júliusban zárult a Tesco helyi közösségeket támogató pályázati programjának kilencedik fordulója. Az „Ön választ, mi segítünk” kezdeményezéssel az áruházlánc évről évre rendszeresen több száz különféle projekt megvalósításához járul hozzá országszerte. Eddig összesen több mint 320 millió forintból több mint 1200 pályázat válhatott valóra, illetve indulhat el a megvalósítás útján az alpakaterápiás foglalkozástól a rock- és kórházsulin át a drogprevenciós kiállításig.

A kezdeményezést az áruházlánc 2016-ban hívta életre, hogy támogassa a helyi közösségek életének fejlesztéséhez hozzájáruló szervezetek, vállalkozások programjait, legyen az akár egy közös tér felújítása, állatvédelmi, művészeti, hagyományőrző vagy edukációs program, esetleg mozgásösztönző vagy a rászorulókat segítő tevékenység.

A beérkezett pályázatokat az Effekteam Egyesület független szakértői bírálják el, valamint választják ki, hogy mely kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. Ezután a Tesco vásárlói voksaikkal dönthetnek arról, hogy az adott körzetben melyik projekt kapja a 400 ezer, a 200 ezer, valamint a 100 ezer forintos támogatást. A program 7. fordulója óta a Tesco a leginnovatívabb, legkreatívabb pályázót további 400 ezer forint különdíjjal jutalmazza. Ezt tavaly az etyeki borvidékre jellemző szőlőtőkékből készülő és napelemekkel felszerelt zöld buszmegálló, valamint értelmi fogyatékkal élő fiatalok edukatív konyhakertprojektje kapta, míg idén egy jótékonysági vármakettépítés, ahol az alkotóelemek eladásából befolyó pénzből hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatását segítik.

A lehetőségek tárháza végtelen: sokan pályáznak óvoda- és iskolafelújítással vagy közösségi kertek, tanösvények kialakításával, és gyakoriak a környezettudatosságot, a felelős állattartást népszerűsítő, valamint a szemléletformáló, érzékenyítő programok is, melyekbe sok esetben az ép és sérült embereket egyaránt bevonják. A Tesco eddig 322 millió forintot fordított több mint 1200 pályázat támogatására, így olyan egyedi ötletek is valóra válhatnak, mint a lovagkort felelevenítő gyerektábor, stresszkezeléssel foglalkozó tanórák, interaktív drogprevenciós kiállítás vagy az alternatív oktatást lehetővé tévő rock-, kórház- és szabadtéri suli.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?