Több mint 12 ezer kilogramm élelmiszerrel segítettek a Tesco vásárlói

Augusztus végén zárult a Tesco idei első, közel egy hónapon át tartó élelmiszeradomány-gyűjtő akciója, amellyel a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve a nehéz helyzetben élőket kívánja segíteni az áruházlánc. Az akció keretén belül a vásárlók összesen több mint 12 ezer kilogramm tartós élelmiszert adományoztak a rászorulók számára, valamint online bevásárlókosarukba is 705 ezer forint értékben tettek be adománycsomagot.

A Tesco nyári élelmiszergyűjtő akciója augusztus 2-től augusztus 29-ig tartott az ország 148 Tesco áruházában, a digitális megoldásokat előnyben részesítők pedig a hónap utolsó napjáig vásárolhatták meg az átadásra szánt csomagokat a Tesco Otthonról online bevásárlás szolgáltatásban. Az akció során a Tesco vásárlói tartós élelmiszereket, így például rizst, tésztát, cukrot, olajat, lekvárt, különböző befőtteket, illetve teát, kávét és csokit ajánlhattak fel, amiket az áruházakban a kasszasoron kívül kialakított gyűjtőpontokon adhattak le.

Az áruházlánc vásárlói összesen több mint 12 ezer kilogramm élelmiszert ajánlottak fel ilyen módon. Azok, akik online szerettek volna hozzájárulni a gyűjtéshez, bevásárlásuk során 1000, 2000, illetve 3000 forint értékű adománycsomagot tehettek a virtuális kosarukba. A kampány egy hónapja alatt 705 ezer forint értékű adomány gyűlt össze ilyen módon, amit a Tesco a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel egyeztetve tartós élelmiszerre vált át.

A felajánlott élelmiszereket a Tesco stratégiai partnerén, az Élelmiszerbankon keresztül juttatja el azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?