Több mint 40 millió forintról döntöttek a Tesco vásárlói

Idén tavasszal 11. alkalommal lehetett pályázni helyi közösségépítő tevékenységek támogatására a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjának keretén belül. A 169 továbbjutott pályázat közül az áruházlánc vásárlói által leadott szavazatok döntötték el, ki kapja a 400, 200 vagy 100 ezer forint értékű támogatást. Az áruházlánc ezúttal négy különdíjat is kiosztott, melyek egyenként 475 ezer forint extra forrást jelentenek a pályázóknak.

A Tesco 11. közösségépítő pályázatára összesen 301 jelentkezés érkezett be, melyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői szakmai szempontok figyelembevételével választották ki azt a 169 projektet, amelyek országosan összesen 42 millió forint támogatásban részesülnek. A szakértők elsősorban a kidolgozottságot, az innovativitást, a kreativitást és a fenntarthatóságot értékelték.

A Tesco vásárlói július 11. és augusztus 7. között szavazhattak a pályázatokra. Minden vásárlás után (összegtől függetlenül) 1 darab zsetont kaptak, amivel az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon az adott körzet 3 továbbjutó pályázatának egyikére adhatták le voksukat. Ezek közül a szavazási időszak végén a körzetenként legtöbb zsetont kapott kezdeményezés 400 ezer, a második helyezett 200 ezer, a harmadik pedig 100 ezer forint támogatásban részesül projektje megvalósításához.

„Az elmúlt 10 forduló során összesen közel 1400 program valósult meg támogatásunkkal országszerte. Egyre több a minőségi pályamű, így idén már négy különdíjat is ki tudtunk osztani a kiemelkedő kezdeményezésekért. Gratulálok a nyertes pályázóknak, és köszönöm vásárlóink aktivitását, akik több mint 2,1 millió szavazattal döntöttek a számukra szimpatikus projektek sorsáról” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

 

A legkreatívabb és legegyedülállóbb négy kezdeményezés egyenként 475 ezer forintos különdíjban részesül. Ezeket a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkaleaks informális csoport feleslegessé vált tárgyak és élelmiszer újrahasznosítását célzó pályázata, a Tolna megyei Segíts rajtam! alapítvány testi rendellenességgel élőknek látássérült masszőrök bevonásával masszázst kínáló programja, a Csongrád-Csanád megyei Fatima Ház Alapítvány hátrányos helyzetű gyerekeknek szóló táborhelyteremtő kezdeményezése, valamint a Budapest 14. kerületi Zugrádió Egyesület zuglói közösségi hírportál létrehozására irányuló tevékenysége kapja.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?