Tovább gyűlnek az adományok a budapesti repülőtér terminálján

Nem kevesebb, mint 2,5 millió forint adomány gyűlt össze a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálján kihelyezett 6 gyűjtőperselybe egy év alatt. A repülőtér a tavalyi év elején léptette életbe az új adománygyűjtési rendszerét: új és egységesen felmatricázott gyűjtőperselyeket helyezett ki, az adományként befolyó összeghez a hozzáférést pedig egy meghívásos pályázaton ítélték oda három Magyarországon működő civil szervezetnek. Az első évben összegyűjtött adományokat a Budapest Airport ünnepélyes keretek között adta át a jelenlegi kedvezményezett szervezetek, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a WWF Magyarország és a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány számára.

Az adományokból 2014-ben befolyt összegek ünnepélyes átadásán a WWF Magyarországtól Sipos Katalin igazgató, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat részéről Harrach Péter alelnök vett részt, a Magyar Önkéntesküldő Alapítványt pedig Molnár Zsolt kommunikációs vezető képviselte. A Budapest Airport és az adománygyűjtő szervezetek megállapodásának megfelelően a három szervezet a repülőtéren idén gyűjtött adományokat már célzottan használja fel, vagyis az utasok által felajánlott összegeket egy-egy kiemelt projekt megvalósítására fordítják. Ennek megfelelően az utasok támogatása hozzájárul a Gyermekmentő Szolgálat hagyományos fóti Lovasterápiás Versenyének szervezéséhez, ebből valósulhat meg egy nagyszabású nemzetközi önkéntesküldő konferencia és a repülőtéri adományok segítik hozzá a WWF Magyarországot a hazánkba fokozatosan visszatelepülő farkas-állomány természetes élőhelyének megvédéséhez.

budkep

A rendezvényen az adományokat Szarvas Gábor, a Budapest Airport közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója nyújtotta át, aki egyben köszönetet is mondott a budapesti repülőtér utasainak önzetlen támogatásáért: „Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy az adománygyűjtés tavaly bevezetett új rendszere jól vizsgázott a repülőtéren, hiszen úgy tűnik, hogy kezdeményezésünk kedvező fogadtatásra talált az utazóközönség körében. Ezúton is köszönjük a nagylelkű pénzadományokat. – hangsúlyozta az igazgató, majd hozzátette: „Biztosak vagyunk benne, hogy a most meghirdetett nemes célok és kezdeményezések támogatásával utasaink is egyetértenek.”

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?