Új célok a klímaváltozást csökkentő innovációért

Kétmilliárd dollárt fektet be a Syngenta a fenntartható mezőgazdaságba

 

 

  • A Syngenta öt év alatt kétmilliárd dollárt fektet be fenntartható mezőgazdasági innovációk fejlesztésébe
  • Évi két új technológiai áttörés piacra dobását tervezi világszerte
  • 50%-kal csökkenti saját karbon-intenzitását, hozzájárulva ezzel a párizsi klímaegyezmény célkitűzéséhez

A Syngenta a következő öt évben kétmilliárd dollárt költ arra, hogy segítsen a termelőknek a klímaváltozás okozta kockázatok csökkentésében, biztosítva ezzel a forrást új fenntarthatósági céljainak eléréséhez. Ennek megfelelően a vállalat minden évben két új technológiai áttöréssel tervez a piacra lépni, csökkentve és ellensúlyozva ezekkel a mezőgazdaság klímaváltozásra gyakorolt hatásait, és elősegítve azt, hogy a világ élelmiszer-ellátása a bolygó környezeti korlátait figyelembe véve, fenntarthatóan tudjon megvalósulni. Erik Fyrwald vezérigazgató azt is bejelentette, hogy a vállalat 2030-ra a felére tervezi csökkenteni saját karbonintenzitását, hozzájárulva ezzel a párizsi klímaegyezmény célkitűzésének megvalósulásához. A Syngenta elkötelezettségét a Science Based Targets initiative (SBTi) hitelesítette és ellenőrzi.

„A mezőgazdaság világszerte élen jár a klímaváltozás kezelésére irányuló erőfeszítésekben” – mondta Erik Fyrwald. „A Syngenta ehhez járul hozzá azzal a döntésével, hogy felgyorsítja az innovációt, hogy jobb és biztonságosabb megoldásokat találjon az emberiség legfőbb kihívásaira, mint amilyen a klímaváltozás és a biológiai sokféleség csökkenése.” „Ezek nem pusztán szavak. Ez konkrét cselekvés, amely meghatározza, hogyan segítsünk a termelőknek megküzdeni a klímaváltozással, és csökkentsük a mezőgazdaság szerepét a világ üvegházhatású gázkibocsátásában.”

A kétmilliárd dollárt olyan, egyértelmű előnyöket vagy technológiai áttörést jelentő programokra fordítja a vállalat, amelyek előrelépést hoznak a mezőgazdaság fenntarthatóságában, például a földhasználat, a talaj egészsége, illetve az integrált növényvédelem terén.

Ezek az újonnan bejelentett célok részét képezik a Syngenta idén korábban napvilágot látott, az innovációt felgyorsító vállalásainak, amelyeket annak érdekében dolgozott ki, hogy a vállalat hatékonyan tudja támogatni a termelőket az egyre növekvő, a klímaváltozás, a talajerózió és a biológiai sokféleség csökkenése okozta kockázatok kezelésében.

Az eredmények követése érdekében a vállalat évente tesz majd közzé független szervezet által ellenőrzött jelentést arról, hogy hogyan halad a célok teljesítésével. A Syngenta fenntarthatósági vállalásainak és céljainak bejelentését 150 érintetti párbeszéd és kerekasztal-beszélgetés előzte meg világszerte, így Magyarországon is. Ezek kimenetelét, és az érintettektől hallott visszajelzéseket és iránymutatást a vállalat vezetői figyelembe vették a befektetési irányok meghatározásakor.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?