Új gyártó tagvállalatunk, a Vincotech Hungária Kft.

A Vincotech Hungária Kft. a teljesítménymodulok területén piacvezető Vincotech Group tagja. A cégcsoport kiváló minőségű elektronikus teljesítménykomponenseket fejleszt és gyárt mozgásvezérlés, megújuló energia és tápegység alkalmazásokhoz. 2010 óta a Mitsubishi Electric Corporation (MELCO) független működési egysége, amely világszerte kiszolgálja ügyfeleit a megújuló energiától az energiatermelésen át az ipari hajtásokig számos iparágban.

A Vincotech számára a felelősségvállalás és a fenntarthatóság több mint a jogi követelmények és előírások teljesitése. Termékeik előállításával is alapvetően a fenntarthatósági célokhoz járulnak hozzá, ugyanakkor példát mutatnak a társadalmi felelősségvállalás terén azáltal, hogy támogatják a környezeti fenntarthatóságot, felelősséget vállalnak az emberek egészségéért és biztonságáért, valamint a gazdasági sikerért.

2030-ra célul tűzték ki a gyár és az irodák üvegházhatású gázkibocsátásának 50%-os csökkentését Scope 1 és 2 vonatkozásában és 2050-re a nettó nulla üvegházhatású gázkibocsátást a teljes értékláncukban.

Célkitűzéseik meghatározása anyavállalati szintjen történik az SBTi segítségével.

Vevőikkel és beszállítóikkal a folyamatos fejlődést tekintik a legfontosabb kapcsolati tőkéjüknek, kiemelt figyelmet fordítva a fenntarthatósági célkitűzések elérésére.

Munkatársaik számára számos fenntarthatósággal kapcsolatos programot szerveznek, pl. érzékenyítő tréningek, faültetés, húsmentes nap, valamint helyi szervezetekkel, intézményekkel is együttműködnek fenntarthatósági témákban.

A BCSDH-hoz való csatlakozásukkal céljuk a további tapasztalatok szerzése az ESG területén, különös tekintettel a zéró karbon megoldások bevezetésére.