Új tagunk a Colas Hungária Építőipari Zrt.

Tagvállalataink sorába lépett a Colas Hungária Építőipari Zrt., amely 1991-es alapítása óta aktív. A cég 930 embert foglalkoztat, jegyzett alaptőkéjének nagysága pedig 5 296 890 ezer Ft. A Colas tevékenységi köre igen széles az építőiparon belül: egyebek mellett foglalkoznak fővállalkozással és kivitelezéssel, magas- és mélyépítéssel, út- és autópálya építéssel, út- és burkolatfelújítással, aszfaltgyártással és annak értékesítésével, valamint minőségellenőrzési- és független laboratóriumi vizsgálatokkal.

A Colas nagy hangsúlyt fektet a fenntartható működésre, ennek elérése érdekében az alábbi nyolc fő területet határoztak meg. Fontosnak tartják a humán tőke fejlesztését, a tudás- és egészségmenedzsment, az etikus működést, valamint a munkahelyek biztonságát. Kiemelt szerepet kap az újrahasznosítás, a másodlagos nyersanyagok használatával csökken az új alapanyagokra való igény, valamint a hulladékképződés is mérsékeltebb. A környezeti hatás csökkentése érdekében is konkrét lépéseket tesz a vállalat: egészségre és környezetre veszélytelen vagy kevésbé kockázatos anyagok fejlesztésévek foglalkoznak és alkalmazzák is ezeket. Emellett ISO 14001 szabvány szerint folytatják tevékenységüket, az energiahatékony működésért pedig bevezették az ISO 15001 szabványt.

Az etikus üzleti magatartás alapvető a cég életében, ennek tükrében a napi működés során alkalmazzák a tulajdonos, Bouygues cégcsoport Etikai Kódexét, valamint beszállítói CSR szabályzatát is. Ezentúl a hazai cégcsoportnál is kinevezésre került egy compilance officer, aki felelős az etikus működés biztosításában és az esetleges összeférhetőségi vizsgálatok lefolytatásában.

A Colas Hungária Zrt. szeretne a hazai építőipari vállalkozások közül azok közé tartozni, amelyek élen járnak a fenntarthatóságban. Az ehhez szükséges eszközök, módszerek, megközelítések és aktuális irányvonalak megismerését várják a BCSDH-hoz való csatlakozásuktól.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?