Új tagunk a HungaroControl

A HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. világszínvonalú technológiája, élenjáró fejlesztései és szolgáltatásai révén a nemzetközi légiforgalmi irányítás egyik legpontosabb, leghatékonyabb és legmegbízhatóbb szolgáltatója, az Egységes Európai Égbolt keretében zajló uniós integráció aktív regionális kezdeményezője, együttműködő partnere.

Folyamatos újításaival, kutatás-fejlesztési eredményeinek alkalmazásával a HungaroControl európai szinten is kiemelkedő a repülésbiztonság javítása, a kapacitás növelése, a légitársaságok költségeinek csökkentése és a környezet fokozott védelme terén. Összetett erőfeszítéseinek eredményeképp, 2014. április 3-tól a NATO megbízása alapján a HungaroControl irányítja a Koszovó feletti magaslégtér átrepülő forgalmát is. 2015 februárjában – jóval az Európai Unió által előírt határidő (2022. január 1.) előtt – a HungaroControl Európában elsőként vezette be korlátozások nélkül a Free Route Airspace-t a teljes hazai légtérben.

Hagyományos légiforgalmi irányító szolgáltatásainak, műszaki-technológiai háttérének továbbfejlesztése mellett a HungaroControl egyik stratégiai célkitűzése, hogy partnereivel közösen egy regionális, közép-európai légi navigációs tudásközpontot hozzon létre. Az új, világszínvonalú irányító központ 2013-as létrehozása lehetővé tette, hogy a HungaroControl egy helyre – a korábbi irányító központ épületébe – telepítse innovációs vállalkozásait. A tudásközpont kialakítását a légi navigációt támogató kutatás-fejlesztés, szimuláció és képzés iránti növekvő nemzetközi piaci kereslet alapozza meg, amelyet részben éppen az európai integráció és a funkcionális légtérblokkok célkitűzései generálnak. A regionális léginavigációs tudásbázis a HungaroControl kezdeményezésére a légiközlekedési iparág innovációjában érintett hazai egyetemek és intézmények bevonásával jön létre.

Valamennyi beruházásával a HungaroControl célja, hogy a 7 közép-európai országot tömörítő regionális együttműködés, a közép-európai funkcionális légtérblokk (FAB CE) versenyképes szolgáltatásokat nyújtson és a legmagasabb műszaki-technológiai színvonalon működjön.

A HungaroControl Zrt. társadalmi felelősségvállalása a Társaság szervezeti kultúrájába szervesen beépülő, a Társaság tevékenységének egészét átható szemléletmód, amelynek fókuszában a fenntartható fejlődés biztosítása áll.  

A HungaroControl kiemelt figyelemmel követi a társadalmi elvárásokat, aktívan hozzájárul a lokális és globális problémák megoldásához, valamint folyamatos párbeszédet folytat a telephelyei közelében élőkkel és az ott működő önkormányzatokkal.

A Társaság Társadalmi Felelősségvállalási Programjának fókuszában a környezetében élő lakosság életkörülményeinek javítása, lakókörnyezetük védelme, a hátrányos helyzetű gyermekek esélyegyenlőségének elősegítése, a környezetvédelem és fenntartható fejlődés, az országos jelentőségű, nemzeti összefogást igénylő rendkívüli események természeti katasztrófák elleni védekezés támogatása, a repülés és a légi közlekedés népszerűsítését elősegítő kezdeményezések, kutatás-fejlesztési és innovációs projektek, valamint a nemzetközi szinten is kimagasló sportteljesítmények elismerése áll.

„A HungaroControl társadalmi felelősségvállalási politikája jól illeszkedik a BCSDH céljaihoz és értékrendjéhez. A csatlakozás lehetőséget teremt számunkra egy széles körű tapasztaltcserére, a globális trendek és a hazai lehetőségek további elemzésére” – emelte ki a csatlakozáskor Szepessy Kornél, vezérigazgató.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?