Új tagunk az Amundi Befektetési Alapkezelő Zrt.

Legújabb tagvállalatunk az Amundi Befektetési Alapkezelő Zrt., amely már 1992 óta foglalkozik alapkezeléssel, kollektív portfoliókezeléssel és befektetéskezeléssel Magyarországon. 2018-ban 2222 millió éves árbevétellel és 20 foglalkoztatottal számolt. Elsőszámú vezetőjeként Vízkeleti Sándor 2006 óta irányítja a vállalat működését.

A cégcsoport elkötelezett a fenntartható gazdaság finanszírozása iránt, a fenntarthatósági kritériumok pedig egyre nagyob súlyt képviselnek a befektetési tevékenységeik során. A működésüket és referencia indexüket egy úgynevezett ESG minősítési rendszer határozza meg. Az ESG az angol környezeti, társadalmi és kormányzati szavak rövidítése, a szemlélete pedig a 3 fő fenntarthatósági szempont alapján rangsorolják a befektetéseket. A vállalat belillesztette politikájába az ENSZ fenntarthatósági kritériumait, valamint a környezetszennyező, társadalmi felelősségvállalást és a tisztességes vállalatirányítást sértő cégeket kizárja a befektetési palettájáról.

Az vállalat biztosítja átlátható működését, hiszen alaptevékenysége hatóságilag szabályozott, ezáltal a tett ígéretek teljesítése is folyamatos ellenőrzés alatt áll. A belső etikus működést az etikai és viselkedési kódex, a belső szabályzatok, a kritériumok valamint a nemzetközi szervezetekhez fűződő tagságaik segítségével biztosítják.

Az Amundi Zrt. szeretne azon vállalatok közé tartozni, amelyek a fenntarthatóság területén élen járnak. A BCSDH-hoz való csatlakozásuktól az előzőekhez szükséges ismereteik bővítését várják, céljuk pedig meghonosítani Magyarországon a fenntartható befektetéseket.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?