Új tagvállalatunk, a 8G Energy Solutions Zrt.

A 2021-ben alapított 8G Energy Solutions Zrt. vállalati ügyfelei számára komplex energetikai szolgáltatás megvalósítására törekszik.  Az egyedi megújuló energia projekteknél a teljes projekt életciklust lefedő szakmai kompetenciákkal rendelkezik: energiatermelő-, és tároló rendszerek tervezése, engedélyezése, kivitelezése, üzemeltetése és e-mobilitás (elektromos autótöltő, carport rendszer). Széles körű energetikai tanácsadást nyújt a vállalati energia stratégiától a személyre szabott egyedi projektekig, továbbá zöld energia témájú pályázatokhoz kapcsolódó szakmai tartalmak, ajánlatok írásában is részt vesz. Lakossági ügyfeleit elsősorban napelemes rendszerekkel szolgálja ki.

A cég megnevezésében a „8G” azt a nyolc zöld és állandóan megújuló energiaforrást jelöli, amellyel kapcsolatban a társaság a tevékenységét végzi, úgy mint: nap, szél, levegő, földhő, termálvíz, víz, hidrogén, biomassza. A vállalat folyamatosan dolgozik az innovációk és technológiai fejlesztések bevezetésén az energetika, energiamenedzsment és energetikai információtechnológia területén. A Biggeorge Property cégcsoport tagjaként tőkeerős üzleti háttérrel, sokéves iparági tapasztalattal és széleskörű referenciával rendelkeznek.

Kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra, stratégiai céljaik a fenntarthatóság jegyében:

  • az energiahatékonyság növelése,
  • a megújuló energiaforrások alkalmazása,
  • az esélyegyenlőség biztosítása a munkavállalók számára,
  • valamint a transzparens működés továbbfejlesztése és a vállalati folyamatok tovább javítása révén.

Legfőképp a napelemek telepítésével kívánnak hozzájárulni a megújuló energia nagyobb arányú felhasználásához. Fenntartható, hosszútávú fejlődési céljaik között pedig szerepel az energiahatékonyság, a megújuló energiaforrások használata, mely célokkal az éghajlatváltozás ellen kívánnak fellépni és a biodiverzitás helyreállításában is részt szeretnének venni.

A zöld energia alkalmazása mellett nagy figyelmet szentelnek munkavállalóikra, ezen belül is a nemek közti egyenlőségekre, a diszkriminációmentes munkahelyi környezetre, illetve a munka és magánélet egyensúlyának fenntartására. Emellett folyamatos lehetőséget biztosítanak a szakmai és személyes fejlődésre, előlépésre. Munkatársaikra, mint sikerük kulcsára tekintenek.

2022 óta a cégcsoport szintű Fenntarthatósági és ESG jelentésben szerepel a vállalat, valamint célkitűzéseik között szerepel, hogy 2024-ben önállóan is elkészítsék ESG jelentésüket. 2024-ben a vállalati tanácsadási tevékenységük kiterjesztését tervezik ESG területre is.

A vállalat – a BCSDH célkitűzéseivel összhangban – azért csatlakozott a tagsághoz, mert részese szeretne lenni egy olyan szervezetnek, amely tovább növeli a fenntarthatóságot, a zöldebb jövőt Magyarországon: ezzel példát mutatva azon vállalkozások számára, melyek még esetleg nem alkalmaztak fenntartható vállalatvezetési irányelveket.