Új tagvállalatunk, a Roche Magyarország Kft.

A Roche Magyarország Kft. a svájci, részben családi tulajdonban lévő Roche-csoport tagja, amelynek kutatásait több, mint 120 éve az egészség javításának célja vezérli. Anyavállalatuk, az A F. Hoffmann-La Roche AG a világ egyik vezető biotechnológiai vállalata, a WBCSD tagja. A Roche elsősorban az onkológia, immunológia, hematológia, a központi idegrendszer és szemészet területén, valamint egyes ritka betegségek kezelésére kínál gyógyszereket. Diagnosztikai üzletáguk világviszonylatban vezető pozíciót tölt be az in vitro diagnosztika (IVD) területen. A Roche hazánkban jelenleg közel 65 klinikai vizsgálatot végez több, mint 235 vizsgálóhelyen közel 860 aktív beteg részvételével több, mint 40 indikációban.

Üzleti stratégiájuk szerves részét képezi a fenntarthatóság. Holisztikus megközelítésük integrálja a fenntarthatóság három: a társadalmi, a környezeti és a gazdasági dimenzióját, azt, hogy miként járulnak hozzá mindenki számára egy jobb holnaphoz; hogyan csökkentik a természetre gyakorolt hatásukat, valamint, hogy miként fektetnek be az orvostudomány fejlesztésébe és teremtenek munkahelyeket és biztosítanak megélhetést. Fenntarthatósági szemléletükkel – amely munkavállalóik mindennapi tevékenységét is áthatja – céljuk, hogy most teremtsék meg azt, amire a betegeknek a jövőben szükségük lesz.

A Roche termékfelügyelete (Product Stweardship) biztosítja, hogy a vállalat termékeinek, eszközeinek, szolgáltatásainak egészségügyi, biztonsági, környezeti és társadalmi negatív hatásait minimalizálják a teljes termék életcikluson keresztült az összes érdekelt fél ugyanerre való ösztönzése mellett.

A cégcsoport 2004 óta hajt végre szén-dioxid-csökkentési intézkedéseket, amelyek együttesen több mint 70%-kal csökkentették az alkalmazottankénti szén-dioxid mennyiségét. Az SBTi által biztosított keretrendszerrel összhangban dolgoznak a nettó nulla elérése érdekében Scope 1 és 2 és 3 tekintetében.

A Roche támogatja a Biológiai Sokféleség Egyezményében (CBD) széles körben közölt erőforrás-gazdálkodás elveit, valamint a genetikai erőforrások felhasználásából származó előnyök tisztességes és méltányos megosztásának elvét is.

Az etikus működés biztosítása érdekében olyan szervezetek szabványai szerint mérik működésüket, mint a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara Fenntartható Fejlődés Üzleti Chartája, a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet és a vegyipar Responsible Care@ Programja. Belső szabályzataik, az ezeket megalkotó és felügyelő bizottságok működése összhangban van a WBCSD és más nemzetközi szervezetek ajánlásaival.

A vállalat teljes mértékben támogatja és végrehajtja a ENSZ Üzleti és Emberi Jogi Irányelveit (UNGP) és elkötelezett az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljai, az ENSZ Globális Megállapodás 10 alapelve, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) Nyilatkozata a munkahelyi alapvető elvekről és jogokról mellett.

Fenntarthatósági riportjukat csoport szinten készítik, a magyarországi adatokra vonatkozóan adatszolgáltatás történik.

A BCSDH-hoz való csatlakozásukkal a fenntarthatósági társadalmi-üzleti párbeszédek és képviseleti munka aktív részesei kívánnak lenni annak érdekében, hogy ezáltal is hozzájáruljanak a társadalom fenntartható fejlődéséhez mind környezeti, mind társadalmi, mind gazdasági szempontból.