Új szolgáltató tagvállalatunk: a Sharity Mobile Application Zrt.

A 2000-ben alapított Sharity Zrt. start-up-ként jött létre azzal a céllal, hogy a hazai adományozási kultúra, a jótékony ügyek támogatása terén tapasztalt nehézségekre, akadályozó tényezőkre (mint pl. nem elég átlátható az adományok felhasználása, ezért az emberekben nincs bizalom vagy a cégek nem adományozhatnak az átláthatóság hiánya miatt; nagyon sokan vannak, akik adnának, de nincs miből; sok olyan jó ügyet szolgáló szervezet van, akik nem férnek hozzá a nagyobb cégek forrásaihoz) megoldásokat találjon.

Ügyvezérelt üzleti modelljük több szinten és mérhető módon szolgál fenntarthatósági célokat, társadalmi és környezetvédelmi ügyekre fókuszálva.

Egyedülálló megoldásuk egy applikáción keresztül jutalékmentes adomány-közvetítő funkciót tölt be, ahol a felhasználó (aki letöltötte az app-ot) szörfözhet a jó ügyek, jótékonysági területek és az azokon belüli kampányok között és adhat támogatást.

Az átláthatóság kulcsfontosságú szerepet tölt be tevékenységükben: a jótékonysági szervezetek kötelesek megfelelni az ún. Sharity Transparency Standardnak (STS), amely keretében elszámolnak a kapott adománnyal. Az átláthatóságot, megbízhatóságot egy ’Big4’ tanácsadó cég által kifejlesztett kockázatfigyelő és -elemző szoftver biztosítja.

 

A kiválasztott jó ügyek pár kattintással nem csak pénzzel, hanem – platformot teremtve a reklámozó vállalatok és a tenni akaró emberek összefogásának – pénz nélkül, „idővel”, egy rövid, 30 másodperces videó megtekintésével is támogathatóak. Ez esetben a videót elhelyező hirdető vállalja, hogy nézésenként meghatározott összegű adományt nyújt az adott jó ügy segítése érdekében.

Tevékenységükkel edukációs célt is szolgálnak, hogy hosszú távon társadalmi, fogyasztói igénnyé emeljenek bizonyos társadalmi, környezeti, fenntarthatósági elvárásokat, melyek ezáltal beépülnek a vállalkozások működésébe is.

BCSDH-hoz való csatlakozásukkal szeretnének olyan szervezethez tartozni, ahol hasonló értékrendek mentén működnek a cégek. Leginkább a tudás- és jógyakorlat megosztásában látják a tagság várt előnyeit az értékkel bíró üzleti kapcsolatok építése, erősítése mellett.