Új tagvállalatunk: az EY

Az 1989-ben alapított EY Magyarország  a könyvvizsgálat, a tanácsadás, a jog, a stratégia, az adó és a tranzakciók területén széles körűen szolgálja ki ügyfeleit, valamint hozzájárul a fenntarthatóság előmozdításához.

A vállalat 2009 óta elkötelezett az ENSZ Globális Megállapodás 10 alapelve és a Fenntartható Fejlődési Céljai iránt.

Az EY globálisan 2021-ben és 2022-ben elérte, hogy karbon negatív lett és 2025-re a nettó zéró elérését tűzte ki célul. Ezt először az abszolút karbonkibocsátás jelentős mértékű csökkentésével, majd évről évre történő folyamatos tovább csökkentésével és ellensúlyozásával kívánják elérni. Ennek érdekében a következő intézkedéseket működtetik: az üzleti utak által termelt kibocsátás csökkentése úgy, hogy a 2019-es pénzügyi évhez viszonyítva az üzleti utakból származó kibocsátás 2025-re 35%-kal csökkenjen; az irodai áramfelhasználás csökkentése, a fennmaradó igények 100%-ban megújuló forrásból történő kielégítése, a 2025-ös pénzügyi évben a RE100 tagság elérése; az áramszolgáltatókkal kötött szerződéseik átalakítása úgy, hogy az országos áramhálózatokba az általuk felhasznált áramnál több megújuló áramot juttassanak vissza; természetalapú megoldások és karboncsökkentő technológiák alkalmazása, hogy a légkörből minden évben a kibocsátott mennyiségnél több karbont vonjanak ki, illetve semlegesítsenek; munkatársaik felszerelése olyan eszközökkel, amelyekkel ki tudják számítani, majd annak alapján le tudják csökkenteni az ügyfélmunkához kapcsolódó karbonkibocsátást; az EY kiadásainak 75%-át kitevő beszállítóiknak a tudományos alapú célok kitűzésének előírása legkésőbb a 2025-ös pénzügyi évig; olyan szolgáltatások és megoldások kidolgozása, amelyek segítenek ügyfeleiknek abban, hogy a karbonkibocsátásuk csökkentéséből értéket teremtsenek, valamint más fenntarthatósági kihívásokra és lehetőségekre is megoldások kínálása.

Globális társadalmi felelősségvállalási programjuk, az EY Ripples célja, hogy 2030-ra egy milliárd ember életébe hozzanak pozitív változást három kiemelt területen: a következő munkaerő-generáció támogatása; együttműködés a társadalmi és/vagy környezeti hatást elérő vállalkozókkal; környezeti fenntarthatóság felgyorsítása. A 2023. június 30-án zárult pénzügyi évben 46 millió, mindeddig összességében pedig már több mint 127 millió ember életére voltak pozitív hatással.

Az átláthatóság kiemelt szereppel bír a vállalat működésében: támogatják az Európai Unió (EU) 537/2014 Rendelete („Rendelet”), valamint a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény („Könyvvizsgálói törvény”) átláthatósági célkitűzéseit, így mindezekkel összehangban éves átláthatósági jelentést adnak ki.

Annak szellemiségében dolgoznak és működnek, hogy a fenntarthatóság mindenki ügye. Ezért, mint szervezet, szövetségeket, együttműködéseket alakítanak ki a nagyszabású változások eléréshez. A BCSDH-hoz való csatlakozásukkal is új lehetőségek megteremtésének lehetőségét várják a közös cél előmozdítása érdekében.