Új tagvállalatunk az iData Kft.

Az iData Kft. Magyarország egyik vezető GPS-es nyomkövetéssel foglalkozó középvállalata. A cég flottakövetéssel, üzemanyagkontrollal, járművédelemmel, 3,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárművek, valamint buszok útdíjfizetésével foglalkozik, norvég tulajdonosával, a Norbit-tal erős nemzetközi háttérrel rendelkezik. Fő terméke az iTrack GPS Nyomkövető Rendszer, mely 5 400 ügyfél 40 000 járművében van jelen. Komplex telematikai szolgáltatóként közvetve hozzájárul ügyfelei környezeti fenntarthatósági törekvéseinek támogatásához.

Fenntarthatósági stratégiájuk és céljaik meghatározása vállalatcsoport szinten történik, eszerint négy fő irányvonalat határoztak meg: még több fenntartható lehetőség felfedezése; a fenntarthatóság új valóságához igazodó megoldások nyújtása; a tehetségek tökéletesítése egy vonzó munkahelyen; biztonságos munkakörnyezetben etikus üzleti magatartás.

Szolgáltatásaink fejlesztésében az ESG követelményrendszer stratégiai szerepet tölt be. Nagyvállalatok, kis- és középvállalatok Scope 1, Scope 3 területen nyújtanak segítséget a valós idejű adatok szolgáltatásával, illetve azok elemzésében. Speciális, egyedi és igazságos VSE (Vezetésistíluselemzés) szolgáltatásukkal segítenek elérni a fenti vállalatok klíma céljait (SBTi), valamint a munkahelyi biztonság megalapozását.

A vállalat az elsők között nyerte el az Üzleti Etikai Díjat. Az emberi értékek üzleti és vezetési alapelveikben kiemelten szerepet kapnak. Összehangolva az anyavállalattal, Etikai és Magatartási Kódexet hoztak létre, visszaélésbejelentési Rendszert üzemeltetnek, valamint hároméves Esélyegyenlőségi Tervvel rendelkeznek. Munkavállalóik több, mint fele védett csoportokba tartozik. 2015 óta az Esélyegyenlőségi Charta tagjai és számos olyan intézkedésük van, amellyel toleráns, összetartó, lojális munkavállalói közösséget építenek. 2023-ban „A legjobb női munkahely” címet szerezték meg, amelyhez az is hozzájárult, hogy a vezetésükben a nők aránya 50%.

IT szolgáltatóként elengedhetetlen számukra az információbiztonság, ennek alapelveit az IT Irányelvek dokumentumuk tartalmazza. CSR tevékenységük keretében örökbe fogadtak egy óvodát és egy idősek otthonát.

Céljuk, hogy folyamatosan feltárják, hogyan tudnak részt venni ügyfeleik, partnereik és a társadalom egészének fenntarthatósági kihívásainak megoldásában.

Fenntarthatósági jelentésüket vállalatcsoport szinten adják ki.