Új tagvállalatunk az SCA

Az SCA a higiéniai és faipari szektorokban vezető szerepet betöltő világcég, amely papíripari, higiéniai  és faipari termékek fejlesztésével és papíripari alapanyag gyártásával foglalkozik. A vállalat közel 100 országban végez kereskedelmi tevékenységet, számos ismert világmárka tulajdonosa, mint például a ZEWA ,LIBERO ,LIBRESSE,TENA ,TORK Éves forgalma 2013-ban elérte a 10,7 milliárd eurót. Világszerte kb. 44 000 dolgozót foglalkoztat.

A BCSDH-hoz való csatlakozásukkor Venter Zoltán ügyvezető igazgató elmondta, hogy „Miután az SCA globálisan már régóta tagja a WBCSD szervezetnek,ezért úgy látjuk, hogy azt a vezető szerepvállalást melyet világszinten a vállalatunk végez, azt Magyarországra adaptálva, hozzájárulhatunk hazánk környezetvédelmi programjához. Tanulva és tanítva a már meglevő más vállalatoktól szerzett tapasztalatokat illetve a saját tapasztalatainkat továbbadva, üzleti és működési tevékenységünk sikerrel növekedhet.”

A világszerte emberek millióinak életében szerepet játszó SCA az elsők között kötelezte el magát a fenntarthatóság iránt. Meggyőződésük, hogy különösen a nagyvállalatoknak kell vállalniuk ezt a felelős szerepet. Ennek szellemében még az 1990-es években elhatározták, hogy vezető szerepet vállalnak Földünk megmentésében és a társadalom jövőjének biztosításában.

Az SCA azóta világszerte több mint 900 környezetvédelmi programot valósított meg, és kidolgozta azt a négy fenntarthatósági célkitűzést, amely azóta a jövőt érintő átfogó üzleti stratégiájának alapvető részévé vált.

 1. célkitűzés : A fosszilis tüzelőanyagok szén-dioxid-kibocsátásának 20%-kal való csökkentése
  A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése az SCA legfontosabb feladatai között szerepelt. A vállalat a 2008-as év folyamán a fosszilis üzemanyagokból származó szén-dioxid kibocsátás 20 százalékos csökkentését tűzte ki célul a 2005 és 2020 közötti időszakra.
 2. célkitűzés: A friss cellulóz alapanyagok 100%-os ellenőrzése
  Mivel a klímaváltozás egyik alapvető tényezője az erdőirtás, az SCA maximális felelősséget vállal az iránt, hogy gyártási folyamataiban a legnagyobb körültekintéssel kezelje a fát, mint nyersanyagot.
 3. célkitűzés: Jobb vízfelhasználás
  Földünkön az egyik legfontosabb forrás a tiszta víz, amelynek hiánya hatalmas környezeti problémát okoz. Ennek megfelelően az SCA úgy döntött, hogy saját vízfogyasztását 15%-kal, továbbá az általa termelt szennyvíz szervesanyag-tartalmát 30%-kal csökkenti.
 4. célkitűzés: Általános etikai kódex
  Az elmúlt évtizedben az SCA hatalmas mértékben növekedett, és olyan multinacionális vállalattá nőtt, amely 100 országban körülbelül 44 000 dolgozóval működik. Már a nagyságából eredően is elengedhetetlen, hogy az SCA minden üzletágára és dolgozójára kötelező érvényű, közös etikai kódexet alkalmazzon.

BCSDH Közgyûlés 2015.02.24.

A vállalat 2014 novemberében csatlakozott a BCSDH-hoz.

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?