Újra Ön választ, mi segítünk: ezúttal 173 helyi szervezetet 42 millió forinttal támogat a Tesco

42 millió forint sorsát bízta a Tesco vásárlóira, akik az áruházakban döntöttek arról, hogy mely helyi közösségek osztozzanak a támogatáson. Az áruházlánc immár 12. alkalommal hirdette meg „Ön választ, mi segítünk” pályázati programját, amelynek keretében közel 2 millió voks érkezett 173 közösségépítő kezdeményezésre. A vállalat a szavazatok számának függvényében egyenként 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá környezetszépítő, oktatási és képesség-fejlesztési, illetve egészséges életmódra ösztönző projekt megvalósításához, valamint egyenként további 475 ezer forinttal jutalmazza a négy legkreatívabb kezdeményezést.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programjában a vásárlók döntik el, hogy saját környékükön mely programok megvalósítását támogassa az áruházlánc – az eddigi 12 fordulóban a vásárlók több mint 27,6 millió szavazatot adtak le több mint 1700 pályázatra, a közösségek pedig közel 450 millió forint támogatást nyertek kezdeményezéseik kivitelezésére.

Az aktuális, január 16-tól február 12-ig tartó szavazási szakaszban többek között szemléletformáló szabadulószobára, ingyenes vasúttörténeti kiállításra, láthatatlan vacsorára, logikai parkra, parakarate-versenyre, családi SUP-oktatásra, robotikaversenyre, valamint a végtaghiányról szóló, interaktív előadásra is voksolhattak a Tesco vásárlói. Az áruházakban található gyűjtőkbe közel 2 millió zsetont dobtak be, a legtöbb szavazatot a szegedi Tesco Extra hipermarketben adták le.

A zsetonok száma alapján a vállalat 42 millió forintos támogatást oszt szét 173 pályázó szervezet között, külön is díjazva a Heves vármegyei Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete, a Pest vármegyei Seizan Karate-Do Sportegyesület, a Somogy vármegyei Verebély László Vasúttörténeti Egyesület, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tiszasas Közösségért Egyesület kezdeményezését azok kreativitásáért és innovatív megközelítéséért.

Országszerte a legtöbb szavazatot a Győr-Moson-Sopron vármegyei Egy A Világunk Alapítvány „Dzsungelharcosok kalandjai” elnevezésű pályázata kapta, amelynek célja halmozottan sérült és ép fiatalok integrált táboroztatása. A résztvevők az egyhetes program során közösen dolgoznak fel egy mesét játékok, zenék, kézműves foglalkozások segítségével.