„Ön választ, mi segítünk” – Ismét százak pályáztak a Tesco közösségeket támogató programjára

Összesen 270 pályázat érkezett a Tesco harmadik alkalommal meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” programjára. Most először nemcsak civil szervezetek jelentkezhettek, hanem olyan csoportok és társaságok is, amelyek nem bejegyzett szervezetként működnek, de értékes közösségépítő tevékenységet végeznek. A pályázaton a nyertesekről az áruházlánc vásárlói döntenek majd, a győztes programok pedig egyenként 400 000 forintos támogatást kapnak.

 

A Tesco helyi közösségi kezdeményezéseket támogató programjára július 5-éig jelentkezhettek az érdeklődők. A felhívásra összesen 270 pályázat érkezett; ebből közel egy tucat közösségi csoportok, társaságok munkája. A pályázók lakókörnyezet megszépítésére irányuló kezdeményezésekkel, gyermekek, fiatalok számára szervezett oktató, képességfejlesztő programokkal, valamint egészséges életmódot népszerűsítő tervekkel nevezhettek. A beérkezett pályázatok változatos és kreatív programokkal segítenék, építenék közösségüket az elnyerhető 400 000 forintos támogatásból. Van, aki a népzene és a néptánc hagyományaival ismertetné meg a gyerekeket, mások fiataloknak segítenének pályaorientációs foglalkozásokkal. Emellett többen érzékenyítő és sérült embereket támogató programokkal indultak, de érkezett pályázat a környezettudatos életmód, vagy az állatokkal való helyes bánásmód elsajátításának bemutatására is.

A program következő szakaszában a Tesco vásárlói dönthetik el, hogy az egyes körzetekben – a Magyar Adományozói Fórum által felkért független szakértők értékelése alapján – továbbjutó jelentkezők közül kik nyerjék el a támogatást. A vásárlók 2017. október 3. és 31. között szavazhatnak majd, a nyerteseket pedig a 2017. november 13-i héten hirdeti ki az áruházlánc.

Bővebb információ, valamint az előző két pályázat nyerteseinek listája www.tesco.hu/kozosseg weboldalon, néhány korábbi győztes élménybeszámolója pedig a http://www.tescomagyarorszag.hu/hu/blog oldalon érhető el.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?