Visszaforgatott, lebomló, komposztálható, bioalapú műanyag? Segítünk eligazodni!

A műanyagok a modern élet kulcsfontosságú anyagai. Sokoldalúak, könnyűek és viszonylag alacsony költséggel gyártják. Ezzel szemben az elmúlt években, mivel gyorsan nőtt az emberek környezettudatossága, a műanyag szinte szitokszó lett, a természetre és az emberi egészségre gyakorolt negatív hatásáról mindenki hallott már.

Meg is jelentek a piacon a különböző alternatívák: visszaforgatott, PCR, lebomló, komposztálható műanyag, bioalapú műanyag, oxo-lebomló… csak kapkodjuk a fejünket a sok új kifejezés hallatán. Ráadásul a jelölések, címkék használata ezen a téren egyáltalán nincs szabályozva, ezért nagy fába vágja a fejszéjét az, aki jobban el szeretne igazodni ebben a témában.

Mit jelentenek ezek a kifejezések, mi a különbség köztük, és melyik a legjobb a környezetünknek, a bolygónknak? Milyen lehetőségek vannak a műanyagok újrahasznosításában ma, és mik a jövőbeli kilátások, remények?

Ezekben a kérdésekben érkezett most segítség. A Manupackaging Magyarország Kft. összeállított egy információs tudásanyagot, amely közérthető módon kalauzolja el az olvasót a visszaforgatható, lebomló és a különféle „bioműanyagok” világában.

Kérje az egyedülálló, máshol így, egyben nem beszerezhető, magyar nyelvű tudásanyagot az alábbi linken: https://manupackaging.hu/2022/01/27/visszaforgatott-lebomlo-komposztalhato-muanyag/

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?