Vitalitás a kollégáknak és zöld innováció egyben – elektromos kerékpárflotta a Güntner-Tatánál

Cégünk szívügyének tekinti munkatársaink egészségét és a sportos életmód támogatását. Az egészséges dolgozók nemcsak produktívabbak, de a munkahelyi légkört is pozitív irányba befolyásolják. Ennek érdekében számos kezdeményezést indítottunk el.

Évek óta sikeresen működő TestŐr programunk mellett legújabb lépésünk a kerékpározás népszerűsítése és munkatársaink sportos életmódjának fellendítése volt. Két új, egy 43 és egy 20 kerékpár tárolására alkalmas fedett kerékpártárolót építettünk a kollégák részére, ezzel is ösztönözve őket a sportosabb munkába járásra. Az idei év júniusában együttműködést indítottunk a Hellovelo Zrt., vállalati elektromoskerékpár-flottaszakértő és szolgáltató céggel. Segítségükkel rövid időn belül elérhetővé tettünk dolgozóink részére egy úgynevezett pedelec flottát. Ezek az elektromos rásegítésű kerékpárok kiválóan szolgálják a vállalathoz történő eljutást és egyúttal a sport és szabadidő aktívabb eltöltését.

Már az első hetekben számos pozitív visszajelzést kaptunk munkatársainktól. A pedelec kerékpárok nemcsak kényelmesek és gyorsak, de az elektromos rásegítés lehetővé teszi, hogy mindenki a fizikai állapotának megfelelő intenzitással tekerjen, akár emelkedőkkel tarkított útvonalakon is. Ez a különleges kombináció nemcsak a munkába való közlekedést teszi élvezetesebbé és gyorsabbá, de a szabadidőben való kerékpározást is ösztönzi.

A jövőben közös kerékpártúrák és események révén olyan kötelékek is kialakulhatnak, amelyek a munkahelyi együttműködést és barátságokat erősítik. A kerékpározás nem csak egyszerű közlekedési eszköz lehet, hanem a munkahelyi élet részévé válhat, ami szorosabbá teszi a kollegiális kapcsolatokat.

A kampányunknak köszönhetően az idei Családi napunkra számos kollégánk kerékpárral érkezett. Cégünk szervizelési lehetőséget biztosított a bringások számára a helyszínen.

Nem csupán az egészség és sport területén éreztük fontosságát, hanem a fenntarthatóság terén is, hiszen ezek a kerékpárok zéró emisszióval és minimális zajkibocsátással üzemelnek, ami nagyban hozzájárul ökológiai lábnyomunk csökkentéséhez.

Hiszünk abban, hogy az egészséges munkatársak boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak. Az elektromos kerékpárokkal való pozitív tapasztalatok arra sarkallnak minket, hogy folytassuk az innovációt és támogassuk munkatársainkat az egészség és sport terén. A kerékpározás kultúrájának erősítése nemcsak a munkahelyi teljesítményt növeli, hanem közösségünk jólétét és összetartását is elősegíti.