Zöld építkezések elkötelezettje a Lafarge

A jövő irodájának előfutáráról, a budapesti MOL Campus épületről köztudott, hogy építtetői a fenntartható építkezés mellett tették le voksukat. A zöld koncepció az építőanyagok szintjén is tetten érhető: a betonfelületekhez a LAFARGE környezetbarátabb termékét is felhasználták.

A zöld megoldások elsődleges fontosságúak voltak a megvalósítás során. Az épület a legtöbbet hozza ki környezetéből, így nem csupán fenntartható megoldást, de mind Budapest, mind Magyarország számára új viszonyítási alapot is kínál. A MOL Campus célja, hogy megőrizze a kapcsolatokat egy olyan városi közösségben, ahol az emberek gyalog vagy kerékpárral érkeznek munkahelyükre. Az épületben tartózkodók közvetlen kapcsolatot teremthetnek a külső környezettel, a tiszta levegővel, a természetes fénnyel és a panorámával is. Az építtetők célja, hogy az épület elnyerje a LEED és a BREEAM minősítést is.

Közeleg az átadás időpontja, a 28 emeletes 143 m magas épületet közel 2500 MOL munkavállaló veheti majd birtokba.

Büszkék vagyunk rá, hogy az alacsonyabb ökológiai lábnyommal rendelkező cement termékeinkkel hozzájárulhattunk az egyedi műszaki megoldásokkal kivitelezett és a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vevő gigantikus építkezéshez. Az általunk szállított cement termékekkel szemben alapvető követelmény volt a nagy nyomószilárdság, a gyors kötési idő, a csekély repedési hajlam és a kémiai hatásokkal szembeni ellenállás, mindamellett, hogy a gyártásuk során alacsony legyen a fajlagos nettó CO2 kibocsátás. Termékeinket elsősorban az alaplemez és teherhordó szerkezetek készítéséhez használták, CEM II/A-S 42,5 R típusú királyegyházai cementből 9 tonna, míg a CEM III/A 32,5 R típusból pedig 10 tonna került felhasználásra.” –  nyilatkozta Putler Csaba a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Értékesítési igazgatója.

 

A LAFARGE Cement Magyarország Kft., a hazai építőipar egyik meghatározó építőanyag gyártójaként kiemelt figyelmet fordít a környezet megóvására és védelmére. Fenntarthatósági törekvéseivel összhangban a felhasznált termékek megfelelnek a modern kor elvárásainak. A LAFARGE 2050-re meghatározta a karbonsemleges üzemelést, azaz a vállalat célja a nettó szénsemleges működés elérése.

 

A LAFARGE egy olyan fenntartható világ építésében elkötelezett, amely az emberek és a környezet számára is élhetőbb. Ösztönzi a zöld építkezéseket, támogatja a helyi közösségeket, rugalmasan áll hozzá ügyfeleinek egyedi igényeihez.

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?