Getting Things Done workshop „A jövő vezetői” résztvevőinek és az Alumninak

Immár hagyományteremtő módon, idén harmadik alkalommal zajlott „A jövő vezetői” tehetségprogram aktív és alumni résztvevőivel az idei nyárzáró Getting Things Done workshop, ahol idén először a Társadalmi Tőke Munkacsoport tagjait is meghívtuk. A képzést Istenesné Solti Andrea, a Shell regionális HR igazgatója nyitotta meg és röviden mutatta be a Shell  fenntarthatósági tevékenységét.

A tehetségprogram résztvevői készülnek a csapatok évzáró projektprezentációra. Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a dolgukat, illetve vezetői munkájukhoz egy kis extra segítséget adjunk, a Hamar productivity által felajánlott Getting Things Done workshopon ismerkedhettek meg – az Alumnival és a Társadalmi Tőke Munkacsoporttal közösen – a hatékony munkaszervezés művészetével.

A nyárzáró képzésen a résztvevők praktikus ötleteket, szokásokat sajátíthattak el például az átlátható prioritásokról, a rendezett e-mail fiókról, a jól tervezett és betartott határidőkről vagy a megbízható delegálásról. A résztvevők három óra során betekintést nyerhettek a módszer lényegébe, gyakorolták saját teendőik rögzítését, tisztázását és rendszerezését. Emellett feltehették kérdéseiket és megoszthatták tapasztalataikat is.

Ezúton is köszönjük a Shell Hungary vendéglátását a csoport nevében!

***

A GTD®-ről bővebben:

David Allen a nyolcvanas évek óta foglalkozik hatékonysággal, a módszert bemutató Getting Things Done könyve pedig 2001-ben jelent meg és számos szervezet és üzletember alkalmazza. 2015-ben átírta és bővítette az eredeti könyvet, hiszen a 2001-es eredeti megjelenés óta számos kutatás vizsgálta a GTD életünkre és munkánkra gyakorolt pozitív hatásait, ezért az új kiadásban David Allen külön fejezetet szentelt ezen eredmények összegzésére.

Itthon az új kiadás a HVG Könyvek gondozásában jelent meg ugyanez év novemberében. A könyv szakmai partnere a Hamar Productivity Consulting.

Bővebb információk: http://www.hamar.hu/gtd/

Köszönjük támogatóinknak!

Elérhetővé vált legfrissebb Fenntarthatósági jelentésünk, amely nemcsak a 2018-as év üzleti sikereiről szól, hanem arról is, hogyan igyekeztünk tavaly és hogyan tervezünk a jövőben is megfelelni annak felelősségnek, amely a nagyságunkból is következik.

2017-ben indítottuk el az #énjövőm programunkat, melynek keretében fiataloknak segítünk értékes készségek és tudás elsajátításában, hozzásegítve ezzel őket az eredményes munkaerőpiaci elhelyezkedéshez. 2018-ban a programot továbbfejlesztettük, elindítottuk a #jövőanyukája eseménysorozat, amellyel a kismamáknak segítünk a munkába való visszatéréshez. Tavaly 3589 fiatalt vontunk be a programba. Emellett fontos vállalásokat tettünk a műanyag hulladékok folyamatos csökkentésének és újrahasznosításának területén. A Hulladékmentes Világ (World Without Waste) program keretein belül a Coca‑Cola HBC vállalatcsoport vállalta, hogy 2030-ig a cég által felhasznált PET palackok és alumíniumdobozok 100%-ának megfelelő mennyiséget gyűjt vissza, valamint 50%-ra növeli a műanyag palackokban az újrahasznosított alapanyag tartalmat. A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetséggel közösen vállaltuk, hogy 50%-kal csökkentjük termékeink cukor- és kalóriatartalmát. 2018-ig már 43%-os csökkentést sikerült elérnünk.

Az árbevételünk 13%-kal, az általunk értékesített termékek volumene 5%-kal növekedett 2018-ben. Rekord mértékben, összesen 7,5 milliárd forint értékben végeztünk beruházásokat, amelyek közül kiemelkedik a dunaharaszti telephelyünk 13 hektárral való bővítése. Magabiztosan haladunk stratégiai célkitűzésünk felé, hogy teljeskörű italgyártó- és forgalmazó vállalatként szolgálhassuk ki fogyasztóinkat minden napszakban, így új termékeket és kategóriákat vezettünk be.

Számunkra kiemelten fontos a vállalatunk átlátható működése, hogy belső és külső érintettjeink ne csak ismerjék célkitűzéseinket, de visszajelzéseikkel, véleményükkel formálhassák is azokat.

2018-as évre vonatkozó Fenntarthatósági Jelentés


Ideiglenesen leállították az ALTEO által üzemeltetett Gibárti Vízerőművet, így a vállalat megkezdhette az 1903 óta üzemelő létesítmény rekonstrukcióját a hosszú távon fenntartható és biztonságos működés érdekében. A műemlékké nyilvánított erőmű lelkét képező generátoron és turbinán ugyanis az elmúlt 48 évben nagyobb felújítást nem végeztek, az 1,1 milliárd forint értékű beruházás azonban nagyságrendileg 35 évvel képes megnövelni az erőmű élettartamát 70 százalékos teljesítménynövekedés mellett. Az 1,1 milliárd forintból megvalósuló munkálatokat követően az erőmű műszaki átadása 2020 második felében várható, ezt követően pedig az erőműből kiszerelt régi turbinák megtekinthetők lesznek a nagyközönség számára is.

Zöldellő fák, nyugodt folyóvíz és rendkívül gazdag élővilág – ez jellemzi a Tisza-folyót és mesterséges tavát, a Tisza-tavat. Páratlan látvány, amelyet május óta az a 17 ezer négyzetméteren elterülő, helyenként 3 méter vastagságot is elérő hulladékmező csúfít el, amely a Kiskörei Vízlépcsőnél torlódott fel az utóbbi hetek árhullámai után.

Az árvizekkel szinte minden esztendőben jelentős mennyiségű uszadék, szerves anyag és kommunális hulladék vonul le a Tiszán, és a Kiskörei Vízlépcső az első olyan műszaki létesítmény, ami megállíthatja a szemétáradatot, megkímélve ezzel az alsó folyószakaszokat a jelentős szennyeződéstől.

 Hulladékmentes Tisza


A helyzet hatékony kezelése érdekében idén júliusban a vízügyi, civil és vállalati oldal is összefogott. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a rakodótér fejlesztését tervezi, a PET Kupa civil környezetvédelmi program részt vesz a kitermelt hulladék szelektálásában és újrahasznosításában.

A The Coca‑Cola Foundation – a Coca‑Cola globális alapítványa – pedig a két éves Hulladékmentes Tisza projekt keretében nyújt 73 millió Ft-os anyagi támogatást a helyzet felszámolására. A három oldalú összefogás a folyamatos védekezést, a kitermelt hulladék jelentős mértékű újrahasznosítását és a folyó egyre nagyobb mértékű megtisztítását tűzte ki célul.

Vállalati önkéntes nap a Tiszán

A projekt megvalósításához és sikeréhez a Coca‑Cola Magyarország munkatársai is tevékenyen hozzájárulnak. 2019. július 26-án közel 70 lelkes munkatárs vett részt a folyó Kiskörei szakaszának megtisztításában. Ezen a napon a vállalat kollégái a PET Kupa önkénteseivel l együtt gyűjtötték zsákokba a nádasokban megrekedt, illetve a víz felszínén úszó -főleg műanyagokból álló- hulladékot. A megtelt zsákokat a PETényi „szemétevő szeméthajó” gyűjtötte össze, aminek különlegessége abban rejlik, hogy rengeteg – a Tiszából korábban kiemelt- pillepalackon lebeg. A kemény munka sikere számokban is mérhető, közel 1,5 tonnát mutatott a mérleg a nap végén. Ez a 1,5 tonna hulladék megfelelő módon szétválogatásra, majd újrahasznosításra kerül.

Az ENGIE konszernhez tartozó Cothec Kft. 20 éves múlttal rendelkezik a magyar energetikai szolgáltatások piacán. Az elmúlt évek számos változást, kihívást, folyamatos fejlődést hoztak. A vállalat ezen időszak alatt a felelősségvállalás terén pozitív példaképpé vált az üzleti életben. Ezúton is szeretné partnereinek és ügyfeleinek megköszönni együttműködésüket, bizalmukat és támogatásukat.

A Cothec Kft. környezetbarát műszaki alapú energetikai szolgáltatásainak köszönhetően több mint 200 önkormányzati és állami tulajdonban lévő épület, továbbá közel 80 lakóépület energetikai berendezése újult meg 20 év alatt.  Tevékenysége által 15.000 t/év CO2-megtakarítást sikerül elérni (ez megfelel kb. 5000 családi ház éves kibocsátásának), ami bizonyítja a cég környezettudatos gondolkodását. A decentralizált hőtermelés környezetre gyakorolt kedvező hatásait szem előtt tartva 2009-től már 4 város távhőszolgáltatását és 2 város távhő termelését látja el több mint 2000 fogyasztó megelégedésére.

Nagyobb referenciái közé tartozik a Hajós Alfréd Uszoda, az Opel gyár, a győri Petz Aladár Megyei Kórház és a Keleti pályaudvar energetikai rendszereinek felújítása és energiahatékony működtetése.

A 2019-es év során a vállalat újjászületett, s a régi tapasztalatokkal a háta mögött, további szakértő kollégákkal a „fedélzeten”, megújult lendülettel, új köntösben igyekszik partnereivel és ügyfeleivel továbbra is eredményes együttműködést folytatni.

Az ENGIE konszern tulajdonában álló főként épületgépészeti kivitelezést és energetikai rendszerek üzemeltetését és karbantartását végző Cofely Kft. 2019 során beolvadt a Cothec Kft.-be. Ezzel augusztus 1-jén  létrejött az ENGIE Magyarország Kft..

Az ENGIE Magyarország Kft.  a Cothec és a Cofely értékláncából egybeolvasztja a cégek erősségeit, így a magyar energetikai piacon olyan komplex és környezetbarát energetikai megoldásokat nyújtó szakcég jött létre, amely a projektötlet megvalósulását a tervezéstől a kivitelezésen át a finanszírozással egybekötve egészen az üzemeltetésig, karbantartásig és a teljes körű energiaszolgáltatásig tudja biztosítani.

Jövőkép

Energiaszolgáltatóként ENGIE Magyarországként a magyar energia és szolgáltató piac meghatározó szereplőjévé válni fenntartható és energiahatékony megoldásokat kínálva a vállalati ügyfelek számára, folyamatosan törekedve a minőség, a nyereséges működés és a versenyképesség fejlesztésére.

Küldetés

  • Teljes körű szolgáltatás az ügyfelek és partnerek számára
  • Elkötelezett, felelősségteljes és megbízható, problémamegoldásban elöljáró team
  • Fenntarthatóság és innováció
  • Stabil, megbízható, szakmai tevékenység