Már csak pár évünk van, hogy megállítsuk a felmelegedést a 1.5 C° elérése előtt. Mekkora befektetéssel járna a klímaváltozás megállítása? Mi a megoldás? Mit tehetünk vezetőként? Mik a karbonsemlegesség elérésének lépései? Elég a nettó zéró vagy a zéró a cél? Ezekről a témákról beszélgettek “A jövő vezetői” tehetségprogram ötödik szakmai napján, melyen a résztvevők a környezeti felelősség alapjait és gyakorlatát járták körbe június 10-én, a Budapest Airport 1-es Terminálján. A résztvevőket a nap házigazdájaként Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója köszöntötte a napot pedig izgalmas reptérbejárással zártuk.

A klímaváltozás hatásairól Prof. Dr. Ürge-Vorsatz Diána, klímakutató, az IPCC csoportjának alelnöke beszélt. Az IPCC legújabb jelentése szerint már most visszafordíthatatlan változások vannak az éghajlati rendszerünkben. 1. A tengerszint még évszázadokig, akár évezredekig fog változni akkor is, ha holnaptól nem bocsátunk ki több CO2-t. 2. Vannak úgynevezett billenő pontok, amik nem tudnak már visszafordítódni: pl. a Grönlandi jégtakaró 2-3 C° melegedés között instabillá válik és meg fog szűnni. 3. A Korallszirtek fele kipusztult. 4. A hegyi erdőrendszerekben megindult a nagymértékű pusztulás. 5. Európában a legnagyobb kár a hőséghullámok.

„A faültetés önmagában nem oldja meg a klímaváltozás problémáját. Hosszútávú, stabil megoldásokat kell bevezetni, amik egy jobb életminőséget, jobb jóllétet tudunk teremteni” – emelte ki Diána  és hozzátette, hogy a klímaváltozás megoldását célzó megoldások bevezetésével egy jobb életminőséget, egy jobb jóllétet tudunk teremteni. Ehhez hosszútávú, stabil megoldásokat kell bevezetni. Ha az autógyárakat, repülőtereket csak addig üzemeltetjük, amíg minden befektetés épp csak megtérül, már akkor 2030-ra 120 %-kal többet bocsátottunk ki, mint amennyivel tudjuk tartani a 1,5 fokos felmelegedést.

Ami fontos, hogy a felmelegedés bármilyen szinten történő megállításához is szükséges a nettó zéró kibocsátás elérése, és ha már mindenképp el kell érnünk, nem mindegy azt milyen gyorsasággal tesszük. Előadásának egyik kulcsgondolata volt, hogy a legtöbb innovációra az üzleti modellekben van szükség. A legújabb jelentés egyik újdonsága, hogy nem a technológiai váltást, hanem a fogyasztásunk és életmódunk megváltoztatását hangsúlyozza. A társadalomnak át kell térnie a mennyiségitől a minőségi fogyasztásra, például tartós termékek használatával, termékek újratervezésével, „repurposing”. Fontos lenne a szolgáltatásalapú gazdaság bevezetése és a zöld infrastruktúra kiépítése.

Hogy milyen a környezetért felelős vállalati működés, hogy miben áll a vállalatok felelőssége, és mitől lesz fenntartható egy üzleti modell, arra gyakorlati példákon keresztül kaphattak betekintést a résztvevők.

Dr. Horváth Bálint, a Holland Királyság Nagykövetségének regionális körforgásos gazdasági szakértője jógyakorlatokon és nemzetközi, főként holland példákon keresztül mutatta be a körforgásos gazdaság működését, ami az idei évfolyam projektmunkájának a témakörét is adja. Kiemelte, hogy nem az újrahasznosítás a körforgásosság elérésének a legmegfelelőbb eszköze, hanem az egész értékteremtő folyamat során alkalmazható lépések.

A Tesco élelmiszermentés programját Zsilkina Lívia, a Tesco CSR és közösségi kapcsolatok menedzsere mutatta be. Lívia bemutatta az élelmiszer-pazarlás globális hatásait és komplex együttműködésüket az Élelmiszerbankkal. „Egyelten falat sem veszhet kárba!” néven immár 9 éve fut. Mostanra már több mint 160 áruházban gyűjtik a továbbadható ételmaradékot. Az évek során újabb és újabb áruházakat és helyi partnerszervezeteket vonnak be.

Alexandra Petrujinschia Vertis/Strive karbon kereskedője arról beszélt, hogyan kezdjen bele egy vállalat a fenntarthatóvá válásba, illetve hogyan válhat egy vállalat karbon-semlegessé a 4 kulcslépés mentén. 1. Mérd, 2. Csökkentsd, 3. Kompenzáld, 4. Kommunikáld. Rámutatott arra, hogy a karbon-semlegességre való törekvés hosszú távú elköteleződés, viszont a vállalat versenyelőnyre tehet szert általa.

A délután folyamán három környezeti üzleti kihívással foglalkoztak a résztvevők.

Jeffrey D. Kimball, a Loacker kereskedelmi igazgatója a fém- és vashulladék visszaváltása és újrahasznosítása kapcsán vetette fel a hazai PET, üveg és alumínium italos palack visszaváltási rendszer megvalósításának kérdéseit. Bori Máté, biztosítási és szerviz vezető a LeasePlan képviseletében a gumiabroncs környezetbarát selejtezésének, újrahasznosításának dilemmáját hozta. Bédi Attila, a Greenpro vezérigazgatója, rámutatott, hogy 1 liter használt sütőolaj a lefolyóba kerülve akár több ezer ivóvizet is elszennyezhet, a résztvevőktől azt kérdezte, hogy lehet elérni, hogy a lakosság nagyobb arányban használja a szelektív gyűjtőket a használt étolaj kidobásakor. A három vállalati példát kiscsoportos beszélgetések formájában járták körbe a résztvevők.

Fazekas-Kertész Zsófia, a Budapest Airport környezetvédelmi specialistája a repülőtér környezeti felelősségvállalásáról beszélt. Bemutatta a vállalat karbonsemlegességi törekvéseit a Scope 1-2-3 kibocsátások mentén. Bemutatta a Greenairport együttműködési programot, amin keresztül a repülőtéren működő vállalkozások dolgoznak együtt a repülőtér zöldebbé tételén. A repülőtér az e-mobilitás kapcsán folyamatosan fejleszt. A hulladékgazdálkodás is kiterjedt, hiszen van egy manuális előválogató a repülőtéren, ami kapcsán teljes ciklusátvilágítást is terveznek. A természetvédelmi programjaik fontos része az ürgeállomány védelme.

A napot a vezetői interjú zárta Chris Dinsdale, az Budapest Airport ügyvezető igazgatójával, aki a résztvevőkkel többek között a cselekvés fontosságáról a vezetői karrierről és kihívásokról és a reptér jövőbeli terveiről beszélgetett.

 

A PPH Media szaklapkiadó pályázatot indított, melyen olyan vállalkozások vehettek részt, akik nem csak beszélnek róla, hanem tesznek is azért, hogy gazdasági tevékenységüket minél zöldebbé tegyék.

A megméretésre több száz pályázat érkezett, melyből 20 került a döntőbe. Logisztika, raktározás, kiskereskedelem kategóriában pedig SPECIAL MENTION oklevelet hozhattunk haza a díjátadóról!

Az Allianz a világ vezető biztosítási és vagyonkezelői márkájaként nem csupán pénzügyi biztonságot szeretne nyújtani, azon dolgozik, hogy megtalálja a fenntartható jövőhöz vezető utat.

Az Allianz Csoport közleménye szerint felgyorsítja klímastratégiájának végrehajtását, ezért alaptevékenységét és működését illetően új, ambiciózus kötelezettségvállalásokat jelentett be. A vállalat az eredetileg tervezett 2050-es dátum helyett már 2030-ra nettó zéróra csökkenti az Allianz Csoport több mint 70 piacon működő telephelyeiről és tevékenységeiből származó üvegházhatású gázok kibocsátását. Az Allianz Csoport 2023. január 1-től nem finanszíroz és nem biztosít kőolajjal és egyes, földgázzal kapcsolatos tevékenységeket, az Északi- és a Déli-sarkvidéket érintő kőolajjal és földgázzal összefüggő tevékenységeket, illetve extranehéz kőolajjal kapcsolatos és ultramélytengeri tevékenységeket.

Allianz Climate Chronicles

Májusban kezdetét vette az Allianz Hungária és a Climate Chronicles együttműködése. A háromtagú, fiatal filmes csapat az Allianz Hungáriával karöltve kisfilmek formájában hívja fel a figyelmet a klímaváltozás kézzelfogható hatásaira Magyarországon. Az együttműködésnek köszönhetően érintett embereken, szakértői interjúkon, illetve személyes tapasztalatokon keresztül ismerhetjük meg a klímaválság által okozott problémákat és a lehetséges megoldásokat.

 

 

Kerékpárral a munkahelyre!

Az Allianz Hungária minden törekvést támogat, amivel csökkenthető a karbonlábnyomunk, erre a rendszeres biciklizés autóvezetés helyett kiváló módszer. A kollégák és környezetünk egészsége egyaránt fontos, ezért a vállalat a szezon kezdetével ingyenes szervizt biztosított a kerékpáros munkavállalók számára.

Három év alatt összesen 85 százalékkal csökkentette nyomtatott magazinjának példányszámát a Rossmann Magyarország, amely így évi közel 1000 tonnával kevesebb papírt használ fel ezen a területen. A cég fenntarthatósági törekvései és az ügyfelek megváltozott igényei egy irányba hatottak, a vásárlók egyre inkább online és egyénre szabottan értesülnek az akciókról. Egyéb területeken is folyamatosan zöldít a cég: csökkentette a papírfelhasználást a csomagolások esetében, illetve az irodai munka is környezetkímélőbbé vált. A Startup Plastic Surgery program együttműködő partnereként pedig vállalást tett arra, hogy elkészülte után bevezeti termékportfóliójába a Skoonex startup újrahasznosított anyagokból készült, környezetbarát fogkeféjét.

A vásárlók sem igénylik az újságot

Tovább csökkentette magazinjának példányszámát a Rossmann Magyarország, négy évvel ezelőtt kéthetente még 2,3 millió újságot szórt ki a cég, jelenleg ugyanez az érték 350 ezer darab. A vállalat 2019-ben tette meg az első nagy lépést a papírfelhasználás radikális csökkentésére, most pedig újabb állomáshoz érkezett fenntarthatósági programjuk. A négy évvel ezelőtti adatokhoz képest a Rossmann 2022-ben több mint 70 százalékkal kevesebb papírt tervez felhasználni akciós újságjai nyomtatására: míg 2018-ban és előtte évente körülbelül 1422 tonna volt, addig az idei évben a tervek szerint ez 400 tonnára csökken majd.

„Segített az átállásban, hogy a vásárlók már nem igénylik olyan mértékben a nyomtatott magazinokat, mint néhány éve – árulta el Flórián László, a cég ügyvezető igazgatója. – Egyre több vásárló számára egyszerűbb és kényelmesebb a mobil applikációnkban és a weboldalon átlapozni az akciókat. Sokat dolgoztunk a személyre szabott ajánlatokat lehetővé tévő rendszerek létrehozásán. Az a célunk, hogy minden egyes vásárló a számára releváns akciós ajánlatot kapja meg és azon a csatornán, amelyet a leginkább használ – legyen az e-mail, mobil applikáció, vagy valamelyik közösségimédia-felület. Nem az a kérdés, hogy megszűnik-e a nyomtatott formátum, hanem az, hogy mikor, és helyette a vásárlók milyen egyéb csatornát választanak.

Digitalizált irodai folyamatok

Nem csak a vásárlók tájékoztatásával kapcsolatban csökkentette a papírfelhasználást a Rossmann Magyarország, amelynek működésében az anyavállalathoz hasonlóan egyre fontosabb szempont a fenntarthatóság.

„A papírcsökkentés az egész vállalatra nézve mérvadó tendencia, amely az adminisztrációnál is érvényesül. Az egymás közötti kommunikáció jórészt digitális platformokon folyik, ennek eredményeképpen kevesebb papírt és energiát használtunk fel, kevesebb üzemanyagot égettünk el. A teljes vállalatra jellemző irányzatnak megfelelően a logisztikai területen is digitalizáltuk az ellenőrzési folyamatokat és átálltunk e-számlára. A teljes bolthálózatban bevezettük a tablet-használatot a papírmentesség érdekében” – mondta el Flórián László.

A Rossmann+ kártya már 2018-ban kiváltotta a papíralapú kedvezménykuponokat és folyamatos digitális fejlesztésekre ad lehetőséget, amelyek a vásárlók igényeinek kielégítése mellett a fenntartható működést támogatják.

Környezetbarát csomagolás

A termékek szállításakor a lehető legkevesebb csomagolóanyagot használja fel a cég. Hat különböző méretű kartondobozban utaztatják az árukat, házhozszállításkor pedig papírtáskát használnak. A Rossmann Magyarország által használt csomagolóanyagok mind FSC minősítésűek, vagyis az anyagok felelős erdőgazdálkodásból származnak. A termékek védelme miatt szükséges térkitöltőket pedig többször használatos, és 100 százalékban újrahasznosítható légpárnákra cserélték le.

Az enerBIO márkajelzésű, több mint száz termék esetében nem használnak kartondobozt, papírcímkét, visszazárható címkét, csomagolódobozt, belső tasakot. „Ezzel a módszerrel évente kereken 48 tonna csomagolóanyagot takarítunk meg. Önmagában az enerBIO lenmag kartoncsomagolás elhagyásával csaknem 16 tonna papír megtakarítását értük el” – tájékoztatott az ügyevezető igazgató.

Innováció a drogériákban

A Rossmann Magyarország nemcsak működésében kíván hozzájárulni a környezeti értékek megőrzéséhez, hanem termékkínálatával is igyekszik megoldásokat adni a fenntarthatósági kihívásokra. Ezért is csatlakozott tavaly a Klímainnovációs Közösség által meghirdetett Startup Plastic Surgery programhoz, ahol az idei évben is főtámogatóként jelenik meg. A program keretében a vállalat olyan startupötletek megvalósulását segíti, amelyek a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra kínálnak megoldást. A drogériahálózat ezen felül egy különdíjat is felajánlott, miszerint a kiválasztott startup termékét beemeli termékportfóliójába, amennyiben az elkészül. A különdíjat tavaly elnyert Skoonex környezetbarát (újrahasznosított alumíniumvázból és 100 százalékban újrahasznosítható, cserélhető műanyagfejből álló) fogkeféje hamarosan része lesz a drogérialánc termékkínálatának. Az idei évben szintén főtámogatóként vesz részt a programban a drogériahálózat: célja, hogy az elmúlt évhez hasonlóan ismét szándéknyilatkozatot tehessen a legjobb, leginnovatívabb ötletek megálmodóinak.

 

 

Sajtóközlemény – Bicske, 2022. május 23.


A logisztikai területen használt új csomagolóanyag segítségével évente 84 tonnával csökkenti a felhasznált műanyagok mennyiségét a SPAR Magyarország. A vállalat emellett folyamatosan növeli lebomló, komposztálható alapanyagokból és újrahasznosítható műanyagból készült termékeinek számát.

„A SPAR Magyarország fenntarthatósági programjának egyik legfontosabb területe a környezet védelme. Ez a törekvésünk a környezettudatos vállalatirányítástól, a károsanyag-kibocsátás csökkentésén át a modern hulladékgazdálkodásig és a korszerű csomagolástechnikák alkalmazásáig terjed. Ezért több lépcsőben csökkentjük a gyártás és a logisztikai műveletek során felhasznált műanyagok mennyiségét. A Regnum húsüzem tálcás húsáruinak csomagolásához 2022-ben már 13,5 tonnával kevesebb műanyagot használunk fel. Most pedig a logisztika területén értünk el változást: egy vékonyabb raklapcsomagoló fólia bevezetésével a tavalyi évben 84 tonnával kevesebb műanyag került felhasználásra ” – ismertette Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A SPAR Magyarország fenntarthatósági stratégiájának részeként folyamatosan bővíti a környezeti fenntarthatóságot támogató kínálatát is: egyre több forgalmazott terméke készül újrahasznosított alapanyagokból, biológiailag lebomló, illetve természetes anyagokból, köztük cukornádból, fából és papírból. Emellett nőtt az újrahasznosítható műanyag termékek – például poharak, evőeszközök, tányérok, szilikonfedelek – köre is. Mindeközben a vállalat május 19-én kivonta üzleteinek pékáru-részlegeiről a tisztán műanyag csomagolóanyagokat és nagyrészt papírból készült zacskókra váltott.

Budapest, 2022. május 16. — Éppen két hónapja vágott bele az Auchan Magyarország a jóminőségű, átválogatott, fertőtlenített használt ruhák forgalmazásába, ami olyan népszerű lett, hogy az eddigi hét áruház mellé ma újabb hat csatlakozik. Ezentúl Budakalászon, Óbudán, Fóton, Szolnokon, a másik miskolci áruházban és Solymáron is elérhető lesz az Új élet by Auchan kollekció.

A használt ruhák értékesítése március 16-án indult hét Auchan áruházban: Budaörsön, Debrecenben, Dunakeszin, Székesfehérváron, Miskolcon, Csepelen és Maglódon. A second hand darabokat az Új élet by Auchan logó alatt, a ruhaosztály közelében találhatjuk meg.  160 márka minőségi termékei közül lehet válogatni, a jó állapotú ruhák alapos fertőtlenítés után egyenként csomagolva, címkézve és felakasztva kerülnek ki a gondolákra, az árak pedig 600-tól 3300 forintig terjednek. Az eddigi tapasztalatok szerint a hölgyek látták meg gyorsabban a lehetőséget, hogy az Új élet by Auchannal fenntarthatóan és gazdaságosan  frissítsék fel ruhatárukat, de a férfiak is megkedvelték a jó minőségű, second hand darabokat. Az eladott női és férfiruhák aránya 75-25% volt ebben a két hónapban.

A Holland kamarával és a Joint Venture Szövetséggel közösen szervezett üzleti esményünk a mesterséges intelligencia korszakáról és abban a vállalatok szerepéről. Az AI mélyen és gyorsan átalakítja a vállalkozásokat, az iparágakat és a gazdaságot. Hogyan fog az Ön vállalata boldogulni?

In 2022, the question for the C-Suite is not whether they should use AI to compete successfully – but how to do AI well. Top executives seek an AI-augmented enterprise strategy and results that are bulletproof with clear ROI and futureproof by being built responsibly.

The AI Age is Now. How will you thrive? AI is deeply and speedily transforming enterprises, industries and the economy. According to the majority of the C-suite, AI is now mainstream, representing a fundamental shift. The accelerating impact of the pandemic is clear. AI adoption is at a turning point: most companies have already engaged AI in at least one strategic business function.

At the same time, AI is the first-ever moral technology that needs us to become better humans to be able to control it. The human factor should be the starting point in embracing AI technologies at any corporation. With human-centric, Responsible AI adoption strategies companies can build long-term capabilities and avoid the moral obstacles manifesting in talent, revenue and reputation risks.

Augmented Leadership successfully combines the best of digital with the best of humans – and all for the right purpose.

It is our pleasure to invite you to our upcoming business event on this timely topic with two great speakers. By joining the 100+ C level executives you will not only have the opportunity to gain insights into the latest trends of Augmented Leadership but also to enjoy a unique networking opportunity.
Agenda
17:30 – 18:00: Arrival, registration
18:00 – 18:10: Opening remarks by Tamas Sellyey, Vice Chairman of Dutcham
18:10 – 18:25: Presentation by Dr. George A. Tilesch
18:25 – 18:40: Presentation by Eszter Debreczeni
18:40 – 19:30: Stage interview with George and Eszter moderated by Kriszta Bombera
19:30 – 19:45: Q&A
19:45 – 21:30: Networking reception with drinks&bites at the rooftop bar
Thursday, 16 June2022
17:30 pm – 21:30 pm

Location: Crown Plaza Hotel (WesEnd City Center, Váci út 1-3., 1062 Budapest)
The language of the event will be English with no translation.

Participation fee:
Dutcham/BCSDH/JVSZ Members: HUF 9,900 + VAT
Non-members: HUF 14,900 + VAT

Registration
Or register via e-mail to beata.rakos-szegleti@dutcham.hu.
We accept registrations on a „first come – first served” basis up to 100 guests.
Registrations and cancellations are accepted till 18:00 on 10 June 2022 by sending an e-mail to beata.rakos-szegleti@dutcham.hu 

Please note that photos are taken at our events and by participating you consent to those taken of you to be published on the Dutcham/BCSDH/JVSZ communication surfaces

Building genuine connections for a more successful business

Az alternatív hajtáláncú flotta a WSZL-nél újabb taggal bővült, így a Waberer’s csoport még egy lépést tett azért, hogy csökkentse környezeti lábnyomát. A földgázzal meghajtott LNG-üzemű kamionok 20%-al csökkentik a CO2 kibocsátást dízel társaikhoz képest.

Májusban kezdetét vette az Allianz Hungária és a Climate Chronicles együttműködése. A háromtagú, fiatal filmes csapat az Allianz Hungáriával karöltve kisfilmek formájában hívja fel a figyelmet a klímaváltozás kézzelfogható hatásaira Magyarországon. Az együttműködésnek köszönhetően érintett embereken, szakértői interjúkon, illetve személyes tapasztalatokon keresztül ismerhetjük meg a klímaválság által okozott problémákat és a lehetséges megoldásokat.

 

Megalapításunk harmincadik évfordulójához közeledünk, ez idő alatt többszáz sikeres hazai és nemzetközi kutatási projektet valósítottunk meg. Hasonló számban végeztünk olyan fejlesztéseket, melyeket ipari partnereink termékeibe, folyamataiba tudtunk beleépíteni. A Bay Zoltán Kutatóközpont legújabb projektjeként egy olyan innovatív, a műanyagok kérdésköreivel foglalkozó programcsomagot indítottunk, amely lépéselőnyben kíván reagálni egy ébredező problémára.

A jelenleg használt műanyagok egy erőteljes negatív kampányidőszakot élnek meg napjainkban, hitünk szerint érdemtelenül, hiszen a szakmai álláspont alapján nem a műanyagokkal van a probléma, hanem a felelőtlenséggel és az oktatási-, visszagyűjtési rendszerek hiányosságival. Jelen tendenciák fényében a műanyagipar folyamatosan át fog alakulni, mégpedig nem feltétlenül jól fókuszált jogszabályi keretrendszerek mentén.

Az átalakulás egyik kritikus pontja a fosszilis alapú műanyagok biológiai alapúval történő kiváltása.  Azonban e termékcsalád körül is rengeteg félreértés, tévhit kering. Napjainkban a leginkább elterjedő biológiai alapú és biológiailag lebontható polimer a politejsav (PLA). A PLA termékek gyártásának jelentős hányadában élelmiszeripari alapanyagokat, pl. gabonát, cukornádat használnak fel arra, hogy a tejsavat azaz a monomertelőállítsák. Ezzel szemben, az Eco-Design elveket követve úgy gondoljuk, hogy az első lépés az olyan alternatív alapanyag források feltérképezése, melyek nem élelmiszeripari vagy takarmányozási alaptermékek.

Természetesen akad még bőven jelölt a jövő biológiai alapú műanyagára, így kutatásunkat és termékfejlesztésünk nem csupán a PLA-ra korlátozzuk. Szándékunk bevonni a magyar gyártói és kutatói ökoszisztéma nagyhatású szereplőit, hogy a program olyan irányba haladjon, melynek eredménye termékként köszön vissza a polcokról.

Jelenlegi ismereteink szerint a térségben hiánycikk az egy szereplőnél összpontosuló komplex kompetencia, mely a termékfejlesztést a „bölcsőtől bölcsőig” szemlélettel végzi el, ezen felül pedig javaslatokat tud megfogalmazni jogalkotási szerveknek, kulcsszereplőknek, az iparnak és legfőképp a lakosságnak.

Felismerve azt, hogy Kutatóközpontunk különböző szegmenseiben megtalálható a szükséges tudás, egy átfogó a teljes Társaságot egy irányba állító, komplex kutatási csomagot álmodtunk meg az Eco-Design irányelvre alapozva: ez a „TK Polimer” projekt.

A projekt eredményeképp egy olyan termék- és technológialáncot szeretnénk elindítani, amelyben felelős alapanyaggyártók, és felelős gyártók nagy hozzáadott értéket képviselő termékei továbbra is a gyártási-fogyasztási ciklusban maradnak. Szívügyünk továbbá, hogy a keletkezett tudást megfelelő módon disszemináljuk akár oktatás, akár előadások formájában.

Célunk egy olyan partnerháló létrehozása, amellyel ezt a komplex gondolkodósmódot kiterjeszthetjük az ipari-, a törvényalkotási-, és a szövetségi szintekre is.

Szeretne társulni? Örömmel látjuk szakmai kerekasztal beszélgetéseinken, ahol Ön vagy cége is befolyásolhatja e program életútját.

 

Dolgozzunk együtt, a valódi fenntarthatóságért!