A sokszínűség és befogadó közösség a kulcs a valódi innovációhoz

Milyen értéket adhat az üzletnek és a gazdaságnak a sokszínűség? Hogyan köthetők össze a fenntarthatóság és a munkáltatói márka? Ilyen és hasonló kérdésekkel foglalkozott “A jövő vezetői” tehetségprogram negyedik, az alapértékek tiszteletével foglalkozó szakmai napja a Grundfosnál április 26-án csütörtökön.

A nap során feltérképeztük az ENSZ Emberi Jogok Nyilatkozatának és a Fenntarthatósági Célok (SDG-k) kapcsolatát, valamint a sokszínűséghez kapcsolható nehézségeket és lehetőségeket munkáltatói oldalról. Megvizsgáltuk a sztereotípiák, előítéletek és a diszkrimináció viszonylatát, ezek társadalmi és gazdasági következményeit, a vezetői felelősséget ezek tükrözésében és alakításában, hiszen megdöbbentő statisztikák mutatják, hogy milyen sok területen van még teendő. Négy tagvállaltunk foglalkoztatási tapasztalatait és megoldásait beszélhették át mentorainkkal.

A magyar munkerőpiaci trendekről, az alternatív és atipikus foglalkoztatási lehetőségekről, így például a részmunkaidőről, a kismamák, a 45 éven felüliek és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról beszélt Kovács Judit a Randstad operations menedzsere.

Urbán Anita, a Grundfos HR igazgatója és Urbán Katalin a Grundfos EHS vezetője bemutatták a vállalat alapértékei mentén a cég jógyakorlatait a foglalkoztatás és fenntarthatóság mentén, úgymint a kismamákat segítő programokat vagy a Deloitte Zöld Béka díján a leginnovatívabb fenntarthatósági jelentés címet is elnyert fenntarthatósági jelentésüket. Megtudhattuk tőlük, hogy a sokszínűség és befogadó közösség a kulcs a valódi innovációhoz.

Vannak területek, ahol még sokat kell és tudunk is tenni a sokszínűség és az értékteremtés kapcsán. Bár a lehetőségek száma végtelen, pár követendő példát át tudtunk beszélni a nap során a mentorok segítségével. A megváltozott munkaképességűek sikeres integrálásáról, személyes és üzleti motivációjáról beszélt Rosner Imre a Szerencsejáték Zrt. karitatív osztályának vezetője.

A résztvevőknek lehetősége volt Török Lászlóval, a Grundfos ügyvezető igazgataójával beszélgetni vezetői karrierjéről és tapasztalatairól, a megváltozott munkaképességűek és női vezetők szerepéről a cégnél és a fenntarthatósági törekvéseikről.

Istenesné Solti Andrea, a Shell közép-kelet-európai régiójának HR vezetője és az igazgatóság tagja a vállalat vezetésben a nemek arányos részévteléről és ennek fontosságáról beszélt. Bemutatta a Shell sokszínűségen és bevonáson alapuló üzleti gyakorlatát.

A Siemens munkáltatói márka gyakorlatát pedig Papp Henriett a vállalat employer branding specialistája mutatta be. Beszélt a program főbb elemeiről, úgymint a vállalat megújult karrieroldaláról, a belépő munkavállalók első napjáról, vagy a helyi tehetségnek szóló programjukról.

A nap gyárlátogatással zárult, ahol Urbán Katalin és “A jövő vezetői” tehetségprogram egy jelenlegi résztvevője, Takács Balázs, senior sales engineer specialista kalauzolták körbe a résztvevőket és a szakmai program egy korábbi résztvevője, Neukum Krisztián, a GMH1 motorgyár termelésvezetője bemutatta a gyár Flex terlületét, azaz a flexibilis munkáltatást biztosító részlegét, ahol valódi értéket teremtő munkát biztosítanak megváltozott munkaképességűek számára.

Köszönjük mentorainknak a nyitott, aktív és támogató szerepvállalásukat. Valamint a Grundfosnak, hogy egész nap vendégül látták a szakmai programot.

További képek ezen a linken érhetőek el.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?