„Annyit veszel ki, amennyit beleteszel”, avagy mit visznek haza „A jövő vezetői”?

Az Essity Hungary Kft. adott otthont a „A jövő vezetői” tehetségprogram utolsó szakmai napjának 2019. szeptember 26-án. A résztvevők bemutatták projektmunkáikat, valamint több játékos feladaton keresztül összegezték a vállalati fenntarthatóságról tanultakat.

Délelőtt a résztvevők bemutatták az Action2020 víz célkitűzéseiért megtervezett projektjavaslataikat, melyeket egy perces rövidfilmekként az október 10-i üzleti ebédünkön tagságunk és vendégeink is megismerhetnek majd. A projektek formájában feldolgozott témák között volt a vízhasználat csökkentésére irányuló víz védjegy bevezetése, a vállalatok számára segítséget nyújtó „water toolkit”, a vízhasználat csökkentését ösztönző figyelemfelkeltő üzenetek termékeken való megjelenítése, az irodai szintű víztakarékossági lépések bevezetése is, valamint egy a felelős vízfogyasztásba a beszállítói láncot is bevonó akcióterv, melyekre a szakmai zsűri adott építő visszajelzést.

A következőkben Katona Sarolta, a Budapest Airport Zrt. pénzügyi elemzési menedzsere, a BCSDH Tanácsadó testületének „A jövő vezetői” Alumni tagja osztotta meg, hogy hogyan segítette munkáját a tehetségprogramban szerzett tudás, tapasztalat és hogyan tudta hasznosítani a program során tanult ötleteket, gyakorlatokat.

Ezt követően Szabó Csongor, szintén a program Alumnija, a BASF Hungária Kft. munkatársa mutatta be azt az alulról szerveződő BASF Fenntarthatósági munkacsoportot, melyet a BCSDH  „A jövő vezetői” tehetségprogramjában végzett munkatársak kezdeményeztek több évvel ezelőtt. A munkacsoport célja a munkatársak fenntarthatósági szemléletformálása és aktivitásának növelése.

Ezt követően a résztvevők kisebb csoportokban egy flipchartra álmodták meg és az alapján mutatták be, mivel foglalkozik és hogyan működik szerintük egy fenntartható, felelős vállalat.

A nap folytatásaként Küllői Péterrel, a Bátor Tábor Alapítvány elnökével beszélgettek a résztvevők a vezetői életpályáról, a test a lélek és az értelem egyensúlyáról, illetve arról, hogy hogyan lehet a fenntartható működést összeegyeztetni a vezetői szereppel.

 

Ezt követte a vezetői interjú, melyben a résztvevők Venter Zoltánnal, az Essity ügyvezető igazgatójával beszélgettek többek között vállalati kultúráról, vezetői kihívásokról, a jövő szakmáiról, és arról, hogyan lehet felkészíteni egy céget a változásra.

Márta Irén, a BCSDH igazgatója a program zárásaként útravalóval látta el az immár fenntarthatóságban jártas vezetőket.

A programmal 33 résztvevő előtt nyílt ki az ajtó, hogy fenntartható szemléletmóddal egy gazdagabb, értékesebb környezetet teremtsenek életük minden pontján. A megszerzett komplex gondolkodásmód végigkíséri majd őket a jövőben megoldandó problémák során, így fenntartható, felelős gondolkozásukkal pozitív hatással legyenek vállalataik működésére és környezetükre is.

Ezúton is gratulálunk a résztvevőknek!

Köszönjük a projektmunkák zsűrijének Csavajda Zsoltnak, a DSM Hungary vezérigazgatójának, Kelemen Attilának, a ProSelf International elnök-vezérigazgatójának, Márta Irénnek – a BCSDH igazgatójának, Pogány Édának, a Syngenta East Europe fenntarthatósági igazgatójának és Tápai Dezsőnek, az Essity Hungary értékesítési igazgatójának a munkáját és az Essity Hungary Kft. vendéglátását és szakmai támogatását a naphoz.

A napról készült galéria ide kattintva elérhető.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?