Mit jelent a felelős vízgazdálkodás a vállalatok számára?

A klímaváltozás hatásainak jelentős része a vízen keresztül fog jelentkezni, ezért minden vállalatnak a vizet kiemelten kezelő klímaadaptációs stratégiára van szüksége – hangsúlyozták a vállalatvezetők a májusi és a szeptemberi kerekasztal-beszélgetéseken, amelyek fókuszában az Action 2020 Magyarország program keretén belül a víz állt.

Májusban és szeptemberben került sor a BCSDH négy vállalatvezetői kerekasztal-beszélgetésére.  A megbeszélések célja az volt, hogy meghatározzák azokat a vízzel kapcsolatos fókuszterületeket, ahol a BCSDH konkrét ajánlásokat és akciókat tud megfogalmazni az üzleti szektor számára. A kerekasztal-beszélgetés helyszíneit a BCSDH négy tagvállalata, a LeasePlan Hungária Zrt., a Szentkirályi Magyarország, a Future FM Létesítménygazdálkodási Zrt. és a Zwack Unicum Nyrt. biztosították.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a változó vízviszonyok minden vállalatot, iparágtól és mérettől függetlenül érintenek. Ezekre a változásokra a vállalatoknak stratégiai szinten is fel kell készülniük. Ennek első, jelentős lépése a klímaadaptációs stratégiák kidolgozása, valamint a vízgazdálkodásban a körforgásos gazdaság modelljének és alapelveinek az alkalmazása. A felhasználás megelőzése, csökkentése, a felhasznált víz újrahasznosítása és visszahelyezése is mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy a vállalatok csökkenthessék vízlábnyomukat. Nem utolsó sorban pedig elengedhetetlen az értékláncon keresztüli partnerségek kialakítása a vízhatékonyság és a vízmegújulás érdekében.

A BCSDH célja, hogy az október 10-i éves üzleti ebédjén és az erre megjelenő kiadványban olyan ajánlásokat és akciókat fogalmazzon meg az üzleti szektor számára a víz területén, ahol valódi hatást tudnak elérni a vállalatok, valamint olyan üzleti megoldásokat mutasson be, amelyek könnyen adaptálhatók más vállalatok számára is.

Az Action 2020 program 2019-es főtámogatója a Nestlé, kiemelt támogatója a McDonald’s, támogatói pedig: Alteo, BDL, E.ON, Essity, Folprint, HungaroControl, HVG, MOL, Rossmann, Unilever.

Az eseményekről készült képeket a galériában tekintheti meg.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?