AZ ESÉLYEGYENLŐSÉG TANULHATÓ – proAbility konferencia

„AZ ESÉLYEGYENLŐSÉG TANULHATÓ:

Képzések és jógyakorlatok megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról
munkáltatóknak és felsőoktatási intézményeknek”

konferencia, mely egyúttal a proAbility projekt záró rendezvénye is

Időpont:
2016. október 18.
10:00 – 14:00 óra között

Helyszín:
a Budapesti Corvinus Egyetem főépületének (1093 Budapest, Fővám tér 8.) III. előadója

A konferencia résztvevői elsőként ismerhetik meg a proAbility képzési anyagait, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni.

A tananyagfejlesztők személyesen mutatják be az elkészült tananyagokat, az érintett szervezetek (norvég és magyar HR-szakemberek, cégek képviselői) pedig saját munkaterületük újdonságait.

Közvetlenül a konferencia után 14:30 és 16:00 óra között a C épület 510-es termében Felsőoktatási workshopot tartunk, melyre szeretettel várunk egyetemeken és főiskolákon dolgozó oktatókat, munkatársakat és PhD hallgatókat.

A konferencia és a workshop ingyenes, regisztrálni azonban az alábbi linken szükséges:
http://tinyurl.hu/Oc2n/

További információ:
Projekthonlap: http://proability.hu
Facebook: https://www.facebook.com/events/1133916496715520/

A proAbility projekt keretében tananyagok készültek:

  • HR-menedzsereknek, munkaügyi közigazgatási szakembereknek
  • Felsővezetőknek, cégvezetőknek, döntéshozóknak
  • Gazdaságtudományi szakok diákjai számára

A konferencián többek között a következő kérdéseket lehet megvitatni a Corvinus Egyetem, a Salva Vita Alapítvány, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, a norvégiai NHO Service munkatársaival, kutatóival, valamint hazai és külföldi vezető HR-szakemberekkel:

  • Hogy hogyan lehet a sokszínű munkaerőben rejlő lehetőségeket felmérni és kihasználni?
  • Milyen módszerekkel lehet megváltoztatni a képzések során a fogyatékos munkavállalókról kialakult sztereotípiákat, személyes attitűdöket?
  • Hogyan lehet a leghatékonyabban alkalmazni, menedzselni és megtartani a megváltozott munkaképességű munkavállalókat?
  • Milyen segítséget kaphatnak a munkaadók a munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetektől?
  • Milyen kapcsolódó szervezetfejlesztési kérdések merülnek fel egy-egy cégben, amikor megváltozott munkaképességű kollégát kezdenek alkalmazni?

A konferencia regisztrált résztvevői tiszteletpéldányt kaphatnak a proAbility projekt keretében készült tananyagokból, kutatási zárótanulmányból és jógyakorlat-gyűjteményből.

***

A proAbility projekt

A projekt célja, hogy norvég és magyar jógyakorlatok tanulmányozásán és adaptálásán keresztül javítsa a megváltozott munkaképességű (MMK) munkavállalók elhelyezkedési esélyeit a nyílt munkaerőpiacon. Célunk, hogy vállalatvezetők, civil szervezetek, állami szervek, kutatók, szakértők és szakpolitikusok minél szélesebb körét elérjük és tegyük fogékonnyá a kérdés iránt.

Ennek eszköze a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának körülményeiről és lehetőségeiről való tájékoztatás, valamint a sokszínűség alapelvén nyugvó munkaszervezés oktatásának beépítésére a felsőoktatásba és a vezetőképzésbe. A projekt eredményeként olyan, alapos kutatáson és igényfelmérésen, valamint jó példák adaptációján alapuló felsőoktatási és képzési tananyagok készültek, amelyek hasznosíthatóak a jelen és jövő vállalatvezetőinek és vállalati szakembereinek érzékenyítésére, képzésére.

A projekt az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 HU08 Ösztöndíj Program Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek pályázati akció keretében, 2015. április és 2016. december között valósul meg.

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?