Az információ hatalom

Inkább hátrány vagy előny a transzparens vállalati működés hazánkban? Milyen hajtóerői és akadályozói vannak az átlátható működésnek? Az átlátható működés növelheti egy vállalat értékét?

 Ilyen kérdésekre kaptak választ 2016. szeptember 22-én „A jövő vezetői” 2016 tehetségprogram utolsó szakmai napjának résztvevői , ahol a Richter Gedeon Nyrt. látta a programot vendégül

Az átláthatóság önmagában is nehéz és ambivalens téma, nemhogy a nem pénzügyi teljesítményre vonatkoztatva. „A jövő vezetői” tehetségprogram 2016-os évfolyam résztvevői gyorstalpalón vettek részt versenyjogból, bővebben a kartellekről hallhattak, Dr. Fazekas Orsolya, a BCSDH Felügyelő Bizottság tagja jóvoltából, s közösen áttekintették az átláthatóság legfőbb akadályozóit személyes tapasztalataik mentén.

dsc_0728

Utána a tőzsdei jelenléttel bíró Richter Gedeon Nyrt. gyakorlatát és esettanulmányát dolgozták fel Beke Zsuzsa, a vállalat kormányzati és PR vezetőjével, aminek révén a kríziskommunikáció részleteibe is betekintést nyerhettek. Ifj. Chikán Attila, az Alteo Group vezérigazgatója belső és külső átláthatósággal kapcsolatos vezetői szemléletét és gyakorlatát ismertette a résztvevőkkel, s esettanulmányként a kockázati tényezők tárházát tekintették át.

dsc_0776

Az átláthatósággal szorosan összefüggő nem pénzügyi jelentéstétel volt a másik nagy téma aznapra, amelyet az EU kötelező jelentéstétellel is szorgalmaz már napjainkban. Szabó István, a KPMG fenntarthatósági vezetője rövid előadással ismertette a jelentéstétel nemzetközi és hazai trendjeit. A BCSDH szakmai vezetőjével együttműködésben egy szimulációs játékkal világítottak rá a nem pénzügyi riport jelentőségére, melyből egyértelművé vált, hogy a jelentésnek elsősorban menedzsmenteszközként van igazán hozzáadott értéke a fenntarthatóbbá és felelőssebbé válás útján.

dsc_0811-001

A nap végén Salgó István, az ING Bank vezérigazgatója és egyben a BCSDH tiszteletbeli elnöke állt rendelkezésre egy egyórás beszélgetés keretében, hogy a vezetői kihívások és fenntarthatóság kapcsolatát saját élményein keresztül tegye megfoghatóvá az érdeklődőknek.

dsc_0877

A nap érdekessége képen a Richter Gedeon Nyrt. laboratóriumába nyerhettek bepillantást a tehetségprogram résztvevői.

A szakmai napon készült képeket itt érhetőek el.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?