BCSDH tagvállalatok a CEMS Responsible Global Leadership szemináriumán

A BCSDH számára kiemelten fontos, hogy a jövő vezetői generációja minél előbb találkozzon a fenntarthatóság témájával és jó példákat bemutatva formálja az ezzel kapcsolatos gondolkodásukat. Ezért örömmel tettünk eleget a CEMS felkérésének, amelynek Responsible Global Leadership (RGL) szemináriumán a Budapesti Corvinus Egyetem szervezésében több tagvállalatunk vezetője is részt vett.

 A Budapesti Corvinus Egyetem januári RGL szemináriuma során 34 hazai és külföldi diák három nap alatt 6 nemzetközi vállalat összesen 11 felső- és középvezetőjével találkozott köztük számos BCSDH tagvállalat vezetőjével ( Márta Irén, Holcim; Károlyi László, Legrand; Fekete István , Busch-Hungária; Thomas Narbeshuber, BASF ). A kurzus az egyéni leadership jellemzők erősítését és a felelős vezetés eszköztárának bemutatását célozta.

cems1

A program záróakkordjaként forgószínpadszerűen fenntarthatósági jelentéseket elemeztek Fertetics Mandy, a BCSDH szakmai vezetője, Szabó István, a KPMG Regionális CSR menedzsere, valamint Matolay Réka, Phd, egyetemi adjunktus vezetésével.

 Arról, hogy az előadók elültettek néhány maradandó gondolatot a diákok fejében, tanúskodjon néhány idézet a hallgatóktól:

 „Kifejezetten tetszett az a gondolat, hogy ” inkább nagyjából legyen jó, mint tökéletesen rossz.” (Fekete István, a Busch Hungária ügyvezető igazgatójának előadásáról)

„Imádtam Márta Irén zöld projektről szóló kezdeményezését és őszintén azt kívántam, hallva a történetét, bárcsak építész lennék….Tényleg elkezdtem azon komolyan gondolkodni, hogy mi lehetne az én „élet projektem”. Vannak céljaim, de őszintén egyik sem „élet projekt” és most már azt gondolom, hogy nekem is szükségem van egyre!” (Márta Irén, a Holcim kommunikációs vezetőjének előadásáról).

cems2

 „Azok a kérdések, amik az előadás kapcsán merültek fel, ébresztettek rá arra, hogy soha nem igazán gondolkodtam a saját víziómon és nagyon nehéz rendszerbe szedni azokat a dolgokat és értékeket amikben hiszek.” (Thomas Narbeshuber,a BASF Hungária ügyvezetőjének előadásáról)

 „Az a gondolat, hogy ahhoz, hogy sikeres légy elég egy jó ötletednek lennie, egy nagyon érdekes megállapítás volt Károlyi úrtól. Az iskolai projektekben és a belső feladatokban az ember mindig a legjobb ötleteket próbálja megtalálni. De azt nem gondoltam, hogy néha egyetlen jó ötletre van mindössze szükséged ahhoz, hogy sikeres légy. A legnagyobb kihívás, hogy hogyan dönti el az ember, hogy melyik a jó ötlet és hogyan talál rá.” ( Károlyi László, a Legrand vezérigazgatójának előadásáról)

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?