Egyre inkább létfontosságú az ESG kritériumok beültetése a döntéshozatalba – Új munkacsoportot indít a BCSDH

Szeptember 30-án került megrendezésre a BCSDH újonnan megalakult ESG munkacsoportjának alakuló ülése, melyen több mint 44 vállalati vezető vett részt. A munkacsoport célja a már létező, fenntarthatósági teljesítménymutató rendszerek áttekintése, megismertetése, stratégiai útmutatás, ajánlás vállalatvezetőknek és a kapcsolódó sikeres vállalati gyakorlatok bemutatása.

Az online rendezvényt Mario Abela, a WBCSD Redefining Value igazgatója nyitotta meg előadásával, melyben a bizonytalan világban való értékteremtésről osztotta meg gondolatait. Lukács Ákos, a Deloitte Zrt. szenior menedzsere az ESG szerinti átalakulás finanszírozásáról, valamint az EU Taxonomy-ról beszélt. A munkacsoport vezetője Nagy Gréta, a Dandelion Kft. ügyvezető igazgatója mutatta be a munkacsoport célját, és a javasolt intézkedéseket.  A BAMOSZ elnöke, Vízkeleti Sándor a befektetői oldal, Bozsik Balázs, a BÉT igazgatója pedig a kibocsátói oldal nézőpontjait, lépéseit mutatták be a résztvevőknek az ESG kritériumokról a pénzügyi befektetések tekintetében.

Az esemény alapján a vállalatvezetők egyöntetűen fontosnak tartják az ESG kritériumok beépítését a vállalati döntéshozatalba, egyetértettek a munkacsoport szükségességében és közösen határozták meg a célokat.

A munkacsoport következő ülésére november 17-én kerül sor.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?