Faipari szereplők csatlakoztak a Körforgásos Gazdaság Platformhoz a „Fenntarthatóság,- hulladékgazdálkodás és környezetmenedzsment a faiparban” konferenciáján

A Lignomat Kft. és a FALCO Zrt. elhatározásuknak és szándékuknak nyomatékot adva, csatlakozott a Körforgásos Gazdaság Platformhoz a november 6-án Szombathelyen a FALCO Zrt. a Lignomat Kft.-vel, a Soproni Egyetemmel, a FALCO REC Kft.-vel és a FALCO Szombathely Furniture Klaszterrel közös rendezésben, „Fenntarthatóság,- hulladékgazdálkodás és környezetmenedzsment a faiparban”címmel tartott nagyszabású konferencián.

A konferencia célul tűzte ki, hogy szakmai összefogás keretében a Soproni Egyetem bevonásával, készüljön el egy olyan pilot projekt, amely elsősorban a faipari szakmát érintő fenntarthatósággal,- hulladékgazdálkodással és környezetmenedzsmenttel kapcsolatos témakört kívánja kidolgozni.

Bemutatásra került, hogy az EU-s és az IRINYI terv célkitűzéseinek megfelelően, a körforgásos zöld gazdaság kialakítását, miként lehet megvalósítani a faiparon belül, illetve a FALCO Zrt és a FALCO REC Kft. által eddig elért eredmények tükrében pedig igazolást nyert a modell hasznossága.

Felhívták a figyelmet arra, hogy nem csak szakmai körökben, hanem a lakosság széles körében szükséges tájékoztatást adni a témakörrel kapcsolatos kezdeményezésekről az eddig megvalósított és elért eredményekről.

A konferencián elhangzott az is, hogy a projekt megvalósítása nemzetgazdasági érdek is így ezekhez az elképzelésekhez, célokhoz segítségre és támogatásra van szükség a kormányzati döntéshozó szervezetektől.

Márta Irén, szervezetünk ügyvezető igazgatója,  a BCSDH és a Körforgásos Gazdaság Platform bemutatását követően kérte fel az Egyetértési Memorandum aláírására a Lignomat Kft. részéről Schmidt Katalint, a cég ügyvezető igazgatóját, annak tulajdonosa, a PANFA Akkreditált Innovációs Klaszter Elnökét, illetve a FALCO Zrt. részéről Novák Tibort a cég vezérigazgatóját.

Mindkét cég egyetértve a Platform célkitűzéseivel egyértelműen kifejezte szándékát, hogy a tevékenységi területén, továbbá a partneri és szakmai kapcsolataik révén erősíteni és segíteni szeretnék a körforgásos gazdaság megvalósítását.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?