Indul a Körforgásos Gazdaság Akadémia

Szeretne többet tudni a körforgásos gazdaságról? A Körforgásos Gazdaság Webinárium-sorozat folytatásaként a BCSDH a Holland Nagykövetség szakmai támogatásával idén tavasszal elindítja a Körforgásos Gazdaság Akadémiát.

A három alkalmas webinárium-sorozat témái: körforgásos teljesítménymérés, az élelmiszerpazarlás csökkentése és a csomagolások jövője. Az előadások során a háttérismeretek mellett konkrét, vállalati jógyakorlatokat is megismerhetnek a résztvevők.

Részvételi díj:

  • BCSDH tagok számára ingyenes,
  • Körforgásos Gazdaság Platform (nem BCSDH tag) tagok számára: 3000 Ft + Áfa/fő/alkalom,
  • Egyéb szervezetnek: 5000 Ft + Áfa/fő/alkalom.

 

Az Akadémia tematikája (minden alkalomra külön szükséges regisztrálni az ivett.takacs@bcsdh.hu e-mail címen):

  1. Mennyire körforgásos a vállalatod?

Időpont: április 20. (kedd) 14:00-15:30, Microsoft Teams

Az első alkalmon a WBCSD-KPMG által kidolgozott CTI módszertant és további teljesítménymérési eszközöket mutatunk be, valamint bemutatkozik a körforgásos tanúsítással foglalkozó Circularise.

  1. Enni, vagy nem (l)enni? – Az élelmiszerpazarlás csökkentésének lehetőségei

Időpont: május 18. (kedd) 14:00-15:30, Microsoft Teams

A második alkalmon a NÉBIH bemutatja a szabályozási hátteret, illetve egyik tagvállalatunk, a SPAR ismerteti az élelmiszerpazarlás ellen folytatott tevékenységét. Emellett bemutatkoznak olyan start-upok, mint például a Munch és a Compocity, amelyek a városi élelmiszerhulladék csökkentését és a városi hulladék komposztálását célozzák meg.

  1. Mi lesz a csomagolások jövője?

Időpont: június 22. (kedd) 14:00-15:30, Microsoft Teams

Az utolsó alkalomra elhozzuk a Coca-Cola papírpalack magyarországi pilot projektjének eredményeit. Emellett három vállalati gyakorlatot is bemutatunk: a résztvevők megismerhetik a végtelenszer újrahasznosítható PET innovációval foglalkozó Ioniqa-t, a lebomló ételcsomagolást forgalmazó Greenstic-et, valamint a házi komposztban és talajban lebontható nonoilen anyagot kifejlesztő EnviroCare-t.

Az Akadémia magyar és angol nyelvű, szinkrontolmácsolás nélkül.

További információkért illetve regisztrációjával kérjük, forduljon Takács Ivetthez az ivett.takacs@bcsdh.hu e-mail címen.

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?