KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – EFFEKTEAM Konferencia október 1.

A hazai vállalatok jövőbeni működése, kihívások és innovációk az ESG szempontok tükrében

A fenntarthatóság kérdésének előtérbe kerülésével egyre nagyobb figyelmet kap az ESG (Enviromental/környezeti, Social/társadalmi, Governance/ vállalatirányítási) szemléletnek megfelelő vállalati működés, és a koronavírus-járvány hatására fokozatosan felértékelődik az ESG szempontok közül eddig kisebb súllyal bíró társadalmi komponens szerepe. Arról, hogy mindez mit is jelent a gyakorlatban, jelentős hazai nagyvállalatok képviselői osztják meg gondolataikat, tapasztalataikat az Effekteam Egyesület október 1-jén megrendezendő éves szakmai konferenciáján. A rendezvény keretében sor kerül az Effekt 2030 A közösségi befektetések díjának ünnepélyes átadására is. Az érdeklődők az interneten keresztül kísérhetik figyelemmel eseményeket.

Egyre többen ismerik fel a fenntartható fejlődés megteremtésének szükségességét világunk és az emberiség jövője érdekében. A cégvezetők is mindinkább kritikus tényezőként tekintenek az általuk irányított szervezetek környezeti, társadalmi és vállalatirányítási aspektusaira, melyek ma már valódi hatással vannak a vállalatok bevétel- és eredménytermelő képességére. Az ESG szemlélettel összhangban működő cégek komoly piaci előnyre tehetnek szert versenytársaikkal szemben és vonzó célpontot jelentenek a befektetők számára. Bár korábban a társadalmi aspektus némileg háttérbe szorult a környezeti és vállalatirányítási szempontokhoz képest, a koronavírus-járvány hatásaként mostanra az S komponens is az E-vel és a G-vel egyenrangú tényezővé vált.

Az Effekteam Egyesület október 1-jén KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – A hazai vállalatok jövőbeni működése, kihívások és innovációk az ESG szempontok tükrében címmel szervezi éves szakmai konferenciáját. A rendezvényen megszólalnak jelentős hazai nagyvállalatok szakemberei, a Bosch, a Coca-Cola, a Deloitte, a dm, az E.ON, az IKEA, a Lafarge, a McDonald’s, a MOL, a Nestlé, az OTP Bank, a Pfizer, a PwC, a SPAR, a Syngenta, a Telekom, a Tesco és az UniCredit Bank képviselői, valamint non-profit szervezetek vezetői, egyetemi szakértők és kutatók. A résztvevők az ESG szemlélet társadalmi komponensének főbb szegmenseit járják körül, azaz a felelős közösségi kapcsolatok, a felelős munkáltatói magatartás, a felelős termékek/szolgáltatások, valamint a felelős beszerzések és beszállítói kapcsolatok területeit veszik górcső alá.

A szakmai kerekasztal-beszélgetéseket követően kerül sor az Effekt 2030 A közösségi befektetések díjának ünnepélyes átadására. Az idei elismerésre augusztus 2-ig nevezhettek a Magyarországon működő nagyvállalatok, kkv-k és startupok, valamint az általuk létrehozott vállalati alapítványok. A beérkezett pályázatok elbírálását ötfős szakmai zsűri végzi. A testület tagjai: Matolay Réka PhD, egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem; Nagy Bálint lapigazgató, Pénzcentrum.hu, Agrárszektor, HelloVidék; Pogány Éda regionális üzleti fenntarthatósági vezető, Syngenta; Schubauer Krisztina elnökségi tag, Effekteam és CSR szakértő, Futuremind; Szabó Gyula kuratóriumi elnök, Ökoszolgálat Alapítvány. A zsűri szeptember 10-ig hozza meg döntését a nyertesekről és a kategóriánként shortlistre kerülő pályázatokról. Ez utóbbiakra szeptember 15–24. között a nagyközönség is szavazhat és kiválaszthatja az idei közönségdíjas programot. Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadást az október 1-jei konferencia keretében, az interneten keresztül kísérhetik figyelemmel az érdeklődők.

A konferenciával kapcsolatban bővebb információ, részletes program és jelentkezési lehetőség itt található: https://effekteam.hu/konferenciak/

További felvilágosítás:

  1. Molnár Klára igazgató, +36 30 210 3171, klara.molnar@effekteam.hu

Az Effekteam Egyesületről:

Az Effekteam Egyesület 2006-os – Magyar Adományozói Fórum néven történt – megalakulása óta a vállalati felelősségvállalás iránt elkötelezett szakemberek egyik legelismertebb platformjaként dolgozik azon, hogy a felelősen gondolkodó gazdasági szereplők valódi társadalmi és környezeti hatással bíró kezdeményezéseken keresztül, fenntartható módon teremtsenek értéket a közösségek számára. Küldetése, hogy inspirálja és naprakész nemzetközi tudása megosztása révén támogassa a felelősen gondolkodó üzleti és non-profit szereplők közösségi befektetéseit a valódi, mérhető és kimutatható környezeti és társadalmi hatás elérése érdekében. https://effekteam.hu/