Irány az 55% – Végéhez ért “A jövő vezetői” idei évfolyamának programja

Mit tudunk tenni vezetőként azért, hogy fenntarthatóbbá tegyük a cégünk működését? Mire van szükség ahhoz, hogy valódi változásvezetők lehessünk?  Hogyan változtatja meg az üzleti szféra működését a “Fit for 55”? – ezekről a kérdésekről beszélgettünk „A jövő vezetői” tehetségprogram utolsó szakmai napján 2021. szeptember 23-án, a nap házigazdája a METRO volt. A résztvevők tagvállalataink vezetőiből álló zsűri előtt bemutatták projektmunkáikat és rövidfilmjeiket, valamint összegezték a vállalati fenntarthatóságról tanultakat.

Délelőtt a résztvevők bemutatták a klímaadaptáció és klímasemlegesség megvalósításáért megtervezett projektjavaslataikat, melyeket egyperces rövidfilmekként az október 7-i üzleti ebédünkön tagságunk és vendégeink is megismerhetnek majd. A projektek formájában feldolgozott témák között volt a műanyag hulladékcsökkentéséért kidolgozott kukagyűrű koncepció, az ételrendelésből származó műanyag dobozokat helyettesítő redobozok, egy fenntarthatósági index alapján termékbesorolást lehetővé tevő weboldal, egy, a karbonlábnyom alapján létrehozott tanúsítvány, és a nagyvárosokba történő munkábajárás CO2-kibocsátásának csökkentéséhez hozzájáruló tanácsadói szolgáltatás, melyekre a tagvállalataink vezetőiből álló szakmai zsűri adott visszajelzéseket. Köszönjük a projektmunkák zsűrijének, Kelemen Attilának, a ProSelf International elnök-vezérigazgatójának, Brand Évának, az Iberdrola Renovables Magyarország Kft. országigazgatójának, Chikán-Kovács Eszternek, a BCSDH kommunikációs menedzserének, Kaszás Helgának, a METRO HR igazgatójának és Horváth Áronnak, a Deliotte Senior Managerének és fenntarthatósági szakértőjének a munkáját és szakmai támogatását.

Ezt követően Dr. Botos Barbara, az Innovációs és Technológiai Minisztérium klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára a magyar klímapolitika és az üzleti szféra kapcsolódási pontjairól számolt be a „Fit for 55” vagyis az „Irány az 55%” javaslatcsomag keretében.  Beszélt az uniós és nemzeti éghajlatváltozásról, a megújuló energiaforrásokkal és az energiahatékonysággal kapcsolatos szakpolitikákról, és kiemelte  az éghajlat-politikai uniós taxonómia fontosságát.

A következőkben Katona Sarolta, a Budapest Airport Zrt. Fenntarthatósági vezetője, és a BCSDH Elnökségi tanácsadó testületének „A jövő vezetői” Alumni tagja osztotta meg, hogy hogyan segítette munkáját a tehetségprogramban szerzett tudás, tapasztalat és hogyan tudta hasznosítani a program során tanult ötleteket, gyakorlatokat vállalatánál. Nagy Andrea, a BGE fenntarthatósági és esélyegyenlőségi központjának vezetője, a 2014-es Alumni évfolyam vezetője számolt be az Alumni vezetőség ajánlásról, ami abban segíti a résztvevőket, hogyan hasznosíthatják vállalataiknál a legjobban a program során tanultakat és tapasztaltakat.

Köves Alexandra, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa, környezetileg fenntarthatóbb és társadalmilag igazságosabb rendszerek létrehozásának fontosságáról beszélt, kiemelve a cégek kulcsszerepét a jövőformálásában.

Ezt követően a nap házigazda vállalatának, a METRO-nak fenntarthatósági tevékenységét mutatta be Perendi Péter, a METRO minőségbiztosítási vezetője, majd Thierry Guillon-Verne ügyvezető igazgatóval beszélgethettek a résztvevők a CEO interjú keretében. „Légy szenvedélyes a munkádban és repülni fog az idő” – tanácsolta a résztvevőknek.

Márta Irén, a BCSDH igazgatója a program zárásaként útravalóval látta el az immár fenntarthatóságban jártas vezetőket.

A programmal 33 résztvevő előtt nyílt ki az ajtó, hogy fenntartható szemléletmóddal egy gazdagabb, értékesebb környezetet teremtsenek életük minden pontján. A megszerzett komplex gondolkodásmód végigkíséri majd őket a jövőben megoldandó problémák során, így fenntartható, felelős gondolkozásukkal pozitív hatással legyenek vállalataik működésére és környezetükre is.

Ezúton is gratulálunk a résztvevőknek!