„Nem az a feladatunk, hogy megjósoljuk a jövőt, hanem hogy formáljuk azt.” – Rodney Irwin köszöntője a BCSDH „A jövő vezetői” 10 éves jubileumi ünnepségén

Budapest, 2023. november 8. – „A szív nevelése ugyanolyan fontos, mint az elme oktatása” mondta el Rodney Irwin a Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) Operációs igazgatója és oktatási programjának vezetője azon a jubileumi ünnepségen, ahol közel 100 Alumni tag, mentor és szakértő ünnepelte együtt a BCSDH „A jövő vezetői” tehetségprogram 10 éves évfordulóját. Előadásában beszélt a fenntartható jövőhöz szükséges hiányzó kompetenciák megszerzésének fontosságáról.

„A globális hálózaton belül egyedülálló módon a WBCSD Future Leaders programját elismert, hazai szakemberekkel adaptáltuk és azóta is folyamatosan fejlesztjük.  A végzősökből létrehozott Alumni közösségnek mára már több, mint 300 tagja van, akik fontos motorjává váltak a fenntarthatósági átalakulásnak. „ mondta el köszöntőjében Márta Irén, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) ügyvezető igazgatója.

A program jubileumát megünneplő eseményen Rodney Irwin kiemelte: „Arra van igény, hogy átalakítsuk rendszereinket és önmagunkat is.  A transzformáció megvalósításához szükségünk van a fenntartható fejlődés megértésére, arra képességre, hogy döntéseket hozzunk egy bonyolult és integrált világban, innovációra, együttműködésre, rugalmasságra és a tanulást előtérbe helyező hozzáállásra.  Az átalakulás után fenntarthatóan működő vállalat célja már nem az, hogy nyereséget termeljen, hanem hogy az emberek és a bolygó problémáira hozzon létre nyereséges megoldásokat.”

„A jövő vezetői” tehetségprogram fontos szerepet tölt be a transzformációban. Nem tudjuk megoldani a problémákat ugyanolyan gondolkodással, amivel létrehoztuk őket. Időt kell fordítanunk arra, hogy elgondolkodjunk magunkról, tanuljunk egymástól, és törekedjünk egész életen át tartó tanulásra, fejlődésre. A rendszerszintű gondolkodás kritikus fontosságú annak biztosításához, hogy elkerüljük a nem kívánt következményeket.

„A 10 évvel ezelőtt elindított tehetségprogram szervezetünk, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) egyik legnagyobb büszkesége, hiszen egyedülálló lehetőséget nyújt a résztvevőknek arra, hogy olyan, a fenntarthatóság iránt elkötelezett vezetőkké válhassanak, akik a jövő változó kihívásai között is megállják a helyüket.” – tette hozzá Ifj. Chikán Attila, a BCSDH elnöke beszédében.

Rózsai Rezső, a KPMG vezérigazgatója betekintést adott a résztvevőknek a világ legnagyobb vállalatainak több mint 1300 vezérigazgatójának körében végzett KPMG CEO Outlook 2023 felmérésének eredményeibe. A geopolitika és a szélesebb körű politikai bizonytalanság jelenti jelenleg a legkomolyabb kockázatot egy vállalat üzleti sikeressége kapcsán.  A minden korábbinál bizonytalanabb helyzet kezelése során a vállalatvezetők stratégiai prioritásai továbbra is a következők maradnak: technológia-digitalizáció-AI, az ESG keretrendszer és a munkaerő-tehetség hármasa.

 

Köszönjük az esemény támogatóinak: 

Főtámogató: 

Támogató: