November 26-án kerül megrendezésre a Körforgásos Gazdaság Summit

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért, a Holland Királyság Nagykövetsége és az ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepe november 26-án rendezi meg online az idei Körforgásos Gazdaság Summit-ot. Az esemény során neves holland és magyar szakértők előadásai mellett konkrét, innovatív körforgásos megoldások és a Lean and Green projekt is bemutatásra kerülnek, valamint bemutatkozik a Circular Slovakian Platform is.

Az esemény során Hizó Ferenc ismerteti az Innovációs és Technológiai Minisztérium törekvéseit a körforgásos gazdaságért, szó lesz a fenntartható pénzügyek agrárszektorbeli vonatkozásairól az ING hollandiai szakértőjének, Mayke Geradts az előadásában. A résztvevők betekintést nyerhetnek a másodlagos anyagok világába Christian van Maaren, az Excess Materials Exchange alapítójának előadásában, megsimerhetik a Tungsram Agritech üzletágát Pongrácz Ferenc előadásában, valamint a friss élelmiszerben rejlő lehetőségeket a Deloitte szenior menedzsere, Lukács Ákos fogja szemléltetni.

Az esemény következő részében konkrét, működő vállalati innovációk kerülnek bemutatásra. A résztvevők többek között hallhatnak a körforgásosság az informatikai szektorhoz kapcsolható megoldásairól Joost de Kluijver, a Closing The Loop alapítójától, műanyagmentes tengerekről Ramon Knoester, a Clear Rivers alapítójától, szervezett városi komposztálásról Pancsa Emese, a Compocity vezetőjének előadásában, valamint a rovarfehérje felhasználásról tagvállalatunk, az ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt. vezérigazgatójától, Kovács Lajostól.

A Summit során bemutatásra kerül a Lean and Green projekt, melynek keretében hatékony együttműködést alakítanak ki a logisztikai szektor képviselői között és partnereik számára valódi iránymutatást adva a kevesebb szennyezéssel járó, fenntarthatóbb jövő érdekében. Végezetül bemutatkozik a Circular Slovakian Platform, amely Szlovákiában járul hozzá a körforgásos gazdaságra való áttéréshez a természeti erőforrások megtakarításához, a hulladék minimalizálásához, az elsődleges nyersanyagok behozatalára való támaszkodás csökkentéséhez és új üzleti lehetőségekhez.

A részletes programot ide kattintva érheti el.

Amennyiben vállalatvezetőként szeretne az eseményen részt venni, ezen az ivett.takacs@bcsdh.hu email címen vegye fel velünk a kapcsolatot.

A rendezvény nyelve magyar és angol, szinkrontolmácsolás nélkül.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?