WBCSD Vállalatvezetői Útmutató az SDG célokhoz

A WBCSD bemutatta Fenntartható Fejlődési Célok (SDG-k) Vállalatvezetői Útmutatóját.

A 2015 szeptemberében 193 ország által elfogadott Fenntartható Fejlődési Célok (SDG-k) 17 célban határozzák meg azt a keretrendszert, amely 2030-ig bezárólag határozza meg, hogyan kell kezelni a világ legégetőbb társadalmi, gazdasági és környezeti kihívásait.

A Vállalatvezetői Útmutató célja, hogy egy tömör mégis átfogó bevezetést adjon az SDG célokba és rámutasson azok jelentőségére a magánszektorban – hiszen az üzleti világ részvétele nélkül ez az időterv nem tartható.

Az SDG-k egy olyan új eszközt kínálnak, amellyel a globális igények és törekvések üzleti megoldásokká fordíthatók le.

Az SDG célokért tenni elengedhetetlen

Ebben a politikailag és gazdaságilag is bizonytalan időkben, erős és előrelátó első számú vezetőkre van szükség az alapvető átalakuláshoz, hogy az SDG-k által képviselt befogadó és fenntartható gazdasági növekedésbe való átmenet megtörténhessen.

Hogyan segíthet Önnek az SDG Vállalatvezetői Útmutató?
A Vállalatvezetői Útmutató a WBCSD eszköztár egy új zászlós hajója, amely meghatározza azokat a világos lépéseket, amelyeket Ön is megtehet az SDG-khez való illeszkedés érdekében és megtervezheti az általuk képviselt értékek feltárásához vezető utat.

Az Útmutató felhívja a figyelmet a Business & Sustainable Development Commission (BSDC) mérföldkőnek számító kutatására, amelyben arra az eredményre jutottak, hogy az SDG-k elérése 2030-ig évente 12.000 Mrd (12 billió) USA dollárnyi piaci értéket termelne és 380 millió munkahelyet hozna létre a folyamat során.

Kiemelve az üzleti világ elengedhetetlen szerepét az SDG-k teljesítésében, az Útmutató négy alappilléren keresztül mutatja meg a Fenntartható Fejlődési Célok hatását az üzletre:

  • A tétlenség kockázatai
  • Az üzleti lehetőségek megragadása
  • Irányítás és átláthatóság, valamint
  • Az együttműködés szükségessége

 

Megmutatjuk, hogy az Ön szervezete hogyan vállalhat elkötelezettséget és olyan kulcslépéseket mutatunk, amelyekkel Ön is elkezdhet hozzájárulni ennek a fontos célnak a teljesüléséhez.

A Vállalatvezetői Útmutató  az interaktív digitális verzióját letöltheti vagy megnézheti videónkat az új központi SDG Business Hub-on.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?