155 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a tesco áruházakban az élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtő akciójában

Rekord mennyiségű felajánlás, 348 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi jótékonysági akciójában, amiből 155 tonnát a Tesco vásárlói és kollégái adományoztak. Az áruházlánc a termékek értékének 20 százalékával, azaz 21,5 millió forint felajánlásával egészíti ki az adományt, hogy ezzel is segítse az Élelmiszerbank működését.

Ahogy 2006 óta minden évben, az Élelmiszerbank idén is közös segítségnyújtásra hívta az ország lakosságát, hogy könnyebbé tegyék az ünnepi időszakot a nehézsorsú embertársaink számára. Azt kérték, hogy aki teheti, a hétvégi vásárlása során gondoljon a nélkülöző emberekre, családokra, és vegyen valamilyen tartós élelmiszert az ő számukra is. A felhíváshoz az ország 315 áruházában lehetett csatlakozni, a vevők a kasszák után kialakított gyűjtőpontokon adhatták le adományaikat az Élelmiszerbank önkénteseinek. Elsősorban olyan alapvető fontosságú termékek érkeztek, mint tészta, konzervek, rizs, liszt, cukor és étolaj. De az összegyűjtött bébiétel, tartós tej és különféle édességek is fontos részét képezik majd az élelmiszercsomagoknak, amik az ünnepi időszakban kerülnek a rászorulókhoz.

A Tesco idén is részt vett az akcióban, és online szolgáltatásának felületén is lehetőséget kínált a jótékonykodásra. Így összesen 155 tonna adományt gyűjtött össze 151 résztvevő áruházában, ami közel 370 ezer adag ételnek felel meg. A termékek értékének 20%-át, azaz 21,5 millió forintot pedig extra támogatásként ajánlott fel, hogy ezzel is segítse a nélkülözők év közbeni ellátását.

A tartós élelmiszereket az Élelmiszerbank országszerte 300 karitatív szervezet közreműködésével juttatja el a rászorulókhoz az ünnepi időszakban. Összesen 70.000 ember részesül majd a felajánlásokból, elsősorban nagycsaládosok, idős emberek, fogyatékkal élők, hajléktalanok, gyermekotthonok lakói és további szociális intézmények gondozottjai.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?