A Graphisoft Park lépései a dolgozói és a társadalom szolgálatában

A Graphisoft Parkban valljuk, hogy az ún. „társadalmi felelősségvállalás” nem merülhet ki annak legolcsóbb eszközében, a profit egy kis részének jótékony célú felajánlásában. Ennél sokkal nagyobb kihívás tudatosan ellenállni egy csábító üzleti lehetőségnek, ha az jelentős, azonnal realizálható profitot hozhat, de a társadalom egészének annál többet árthat. Mindez nem „altruizmus”, hanem éppen ellenkezőleg, jól átgondolt befektetés a jövőbe. Ennek szellemében fejlesztjük a Parkot, ezért korlátoztuk a Park területének beépíthetőségét.

Ennek a szemléletnek köszönhető a rengeteg zöld terület, amelyért bérlőink hálásak és amelyet nap mint nap használnak is. Ugyanez a szemlélet ösztönöz minket arra, hogy fogadjunk be egyre több iskolát. Társadalmunk hosszútávú jövőjét a részben ezekben az iskolákban kiművelt, képzett fiatalok jelentik.

A Park irodaépületeinek tervezésekor arra törekedtünk, hogy a Park dolgozói ne szűk cellákban, hanem tágas, szellős, kényelmes irodákban tevékenykedhessenek. A váratlanul kialakult járványhelyzet is azt igazolta, hogy helyesen gondolkodtunk a Park léptékének, az egyes irodák méretének meghatározásakor.

A járvány nyomán újonnan körvonalazódó iroda-policy, amely a „6-feet-office” koncepcióján alapul, azaz a szükséges távolságtartás miatt megkövetelt egyéni tér biztosításán, nem ért minket készületlenül, bérlőink rendelkezésére tudjuk bocsátani az új helyzet megkívánta, a társadalmi távolság betartásának követelményét teljesítő, szellősebben berendezett irodákat. A nyitható ablakok pedig garantálják az elvárt rendszeres szellőztetést.

Kezdetektől azt a gyakorlatot alakítottuk ki a Parkban, hogy az üzemeltetés dinamikus egységet képez a beruházással, fejlesztéssel: a napi üzemeltetési gyakorlat tapasztalatait integráljuk a tervezett fejlesztések megvalósítása során – a mostani krízishelyzet ezen gyakorlatunk helyességét szintén igazolta.

A pandémiás helyzetben konkrét lépéseket is tettünk.

Felkaroltuk a felsődobszai Hernádmenti Iskolások Háza- Szeretetkikötő kezdeményezést, amelynek megvalósítását a járványhelyzet tette sürgetővé, de egyébként „békeidőben” is hasznosan szolgálja a hátrányos helyzetű gyerekek tanulmányi felzárkóztatását és társadalmi beilleszkedésének elősegítését.

A digitális távoktatás megszervezése és az ehhez szükséges digitális eszközök hiánya nagy kihívás elé állította a település oktatás-szervezőit. A tárgyi feltételek hiányán túl azonban az iskolai közösség felbomlása további nehézségeket okoz a hátrányos helyzetű gyerekek számára, jelenükre és jövőjükre is komoly hatást gyakorol. Az iskolalátogatás hiányában napi rutinjuk felbomlott, sikerélményeik elmaradnak, a családi feszültségek fokozottan nehezednek rájuk – mentális egészségük érezhetőn romlik. Ezek a gyerekek a krízis láthatatlan áldozatai, csendes elszenvedői, ők a legsebezhetőbbek. Támogatásunk ezeknek a problémáknak, nehézségeknek a leküzdéséhez járul hozzá.

A Szeretetkikötő ajándékba kapott helyszínének felújításában nyújtunk folyamatosan segítséget: eddig burkolóanyagokat, felszerelési tárgyakat, bútorokat és számítógépeket adományoztunk a közösségnek.

Természetesen felelősnek érezzük magunkat szűkebb pátriánkért, a III. kerületért: jelentős összeggel támogattuk Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának Koronavírus Védelmi Alapját.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?