A Karlovarské Minerální Vody csoport megveszi a Kékkúti Ásványvíz Zrt.-t

A csehországi Karlovarské Minerální Vody Csoport (KMV) megvásárolja a Kékkúti Ásványvíz Zrt-t (Kékkúti). A KMV Közép- és Kelet-Európa legnagyobb ásványvíz palackozója, amely nagy szakértelemmel bír az ásványvíz üzletágban, csakúgy, mint a tágabb értelemben vett ital szektorban. A KMV a Kékkúti Ásványvíz Zrt. összes jelenlegi munkavállalójának (110 fő) továbbfoglalkoztatását tervezi, és magyarországi piacra lépésük újabb beruházásokat jelent, valamint biztosítja a Nestlé Waters márkaportfóliójának folyamatos fejlesztését.

“Ambiciózus növekedési terveink vannak a Kékkútival. Ezek a tervek ugyanazokra az elvekre épülnek, amelyek a KMV-t is sikeressé tették: az innovációra, valamint a felnőttek és a gyermekek egészséges életmódját szolgáló termékportfólióra. Egyszerre vagyunk elkötelezettek a fogyasztók és a helyi tradíciók, helyi termékek iránt. Küldetésünk, hogy ötvözzük az innovációt és a versenyképességet a Kékkúti márkáiban. A Kékkúti termékek szerves részei a magyar tradíciónak. Olyan nemzeti kincsek, amelyeket a magyar fogyasztók szeretnek.” – mondta el Alessandro Pasquale, a KMV vezetője.
A KMV 2008-ban kezdte terjeszkedését az európai piacokon. A 750 főt foglalkoztató cégcsoport jelenleg a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Ausztriában, Németországban, Lengyelországban valamint Ukrajnában van jelen, és több mint 20 országba exportál.
Az Európai Palackozott Víz Szövetség 2013-as adatai szerint a magyar piac a legfejlettebbek közé tartozik Európában, ahol kifejezetten magas, 119 liter az egy főre eső átlagos fogyasztás . A magyar palackozott víz piac pozitív trendet mutat, a 2008-2013 közötti időszakban 3,5 százalékos átlagos éves növekedést ért el.

A Kékkúti Ásványvíz Zrt. Magyarország egyik legnagyobb ásványvíz palackozója. A cég palackozza a Theodora és a Nestlé Aquarel márkákat és forgalmazza a Nestlé Waters nemzetközi márka portfólióját (San Pellegrino, Acqua Panna, Perrier). A Kékkúti Ásványvíz Zrt. önálló jogi személyként a Nestlé Waters tulajdonában állt, mely a Nestlé Csoport érdekeltségei közé tartozik.

A Nestlé Csoport másik magyarországi érdekeltsége a Nestlé Hungária Kft., melynek működését a fenti változások nem érintik. A Nestlé Hungária Kft. több mint 2000 embert foglalkoztat Magyarországon, az elmúlt 23 év során több mint 60 milliárd forint értékben létesített beruházásokat, és elkötelezett, hogy további jelentős invesztíciókat tegyen a jövőben. A Nestlé Hungária Kft. három magyarországi gyártóüzemmel rendelkezik, és termékeinek 80 százalékát világszerte több mint 40 országba exportálja.

A KMV
A KMV palackozza a Mattoni, Magnesia és Aquila márkákat, melyeket világszerte 20 országba exportál. A cég termékportfóliójába természetes és ízesített ásványvizek, forrásvizek és jeges teák tartoznak, valamint a Granini gyümölcsleveket és a Schweppes szénsavas üdítőitalokat licencszerződés keretében forgalmazza.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?