A KPMG 13 éve elkötelezett támogatója a civil szervezeteknek

A KPMG Felelős Társdalomért Programja hosszú múltra tekint vissza. A program során közhasznú szervezetek pályázhatnak pro bono szolgáltatásra, valamint pénz- és laptop adományra. A pályázati program elmúlt bő évtizede jól mutatja, hogy a KPMG és civil szféra együttműködése kölcsönösen előnyösnek bizonyul, és hozzájárul egy hosszú távon fenntartható és szolidárisabb társadalom formálásához. Meggyőződésünk, hogy a magas szintű szakmai tanácsadással valódi és célzott segítséget tudunk nyújtani a szervezeteknek.

A program fontos eleme munkatársaink szemléletformálása és társadalmi érzékenyítése is. A KPMG kollégái már a pályázat kiírása után rögtön aktív szerepet vállalhatnak, részt vehetnek a beérkezett pályázatok értékelésében és a nyertesek kiválasztásában is. Később, a győztes szervezeteknek pro bono szolgáltatást nyújtó munkatársak még részletesebb képet kaphatnak egy-egy alapítvány működéséről. Ezenkívül a KPMG törekszik arra, hogy a nyertes alapítványokkal minél több kolléga megismerkedhessen.

A pályázat idei nyertesei – az Adománytaxi, a Bethesda Kórház Alapítvány és az InDaHouse Egyesület – merőben eltérő területeken dolgoznak, de mindhárom nyertes szervezet küldetésvezérelt munkája nagyban hozzájárul társadalmi fenntarthatósághoz. Nagy örömmel kezdjük meg a velük közös munkát. Az Adománytaxi informatikai tanácsadásban részesül, amely az adományok adminisztrációjának gyorsításában és az adománykörutak hatékonyabb megszervezésében segíti őket. A Bethesda Kórház Alapítvány fenntarthatósági tanácsadást nyert el, amivel szeretnék elérni céljukat, hogy az egészségügyi intézmények között úttörőként fenntartható kórházként működhessenek. Az InDaHouse Egyesület számára biztosított pro bono vezetési tanácsadás egyedülálló oktatási programjuk a hatékonyságához szeretne hozzájárulni.

A KPMG működését és szolgáltatásait az ESG (környezeti, társadalmi, vállalatirányítási) szempontrendszer mentén alakítjuk, amely már a Felelős Társdalomért Programunkba is begyűrűzik. Pályázatra ösztönözzük és támogatni kívánjuk a civil szektor szereplőit ESG kérdésekben is. A KPMG ESG szolgáltatásai bővebben elérhetőek a honlapunkon.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?