Legújabb tagunk a SolServices Kft.

Legújabb tagunk a 2017-ben megalakult SolServices Kft. A társaság képviselője szervezetünkben Dr. Farkas Gábor. A SolServices Kft. 2020. évi árbevétele több mint 730 millió forint volt, a vállalat 19 főt foglalkoztat. A vállalat fő tevékenységével – nagyméretű napelemparkok fejlesztése – Magyarország és az Európai Unió karbonsemleges energetikai célkitűzéseinek megvalósításához járul hozzá. Az elmúlt években összesen több mint 700 megawatt beépített teljesítményű fotovoltaikus napelemparkot fejlesztett és engedélyeztetett Magyarországon, ezzel a szektor legnagyobb szereplőjévé lépett elő. A 2022 év végére elkészül első, saját beruházásban megvalósuló napelemparkjuk, a közel 140 MW beépített kapacitású Lumen Park Szolnok az ország egyik legnagyobb környezetbarát elvek mentén létesülő napelemparkja lesz.

A SolServices Kft. a fenntarthatóság kritériumait és a jövő modern hazai energiaiparának fejlesztési célkitűzéseit szem előtt tartva dolgozik a megújuló energiaforrásokon alapuló energiatermelés elterjesztésén. A vállalat fontosnak tartja alapvető tevékenységén túlmenően is aktívan tenni a környezeti felelősségvállalás érdekében, ezt első sorban edukációs és kutatási tevékenysége révén teszi. A vállalat alapvető tevékenysége kiemelten fontos a fenntarthatóság szempontjából, de emellett figyelmet szentelnek annak is, hogy ne csak a cél, hanem az oda vezető út minden lépése során a fenntarthatóság alapelvei figyelembe vegyék. Az eddigiekben összegyűjtött szakmai tapasztalatot pedig fontosnak tartják megosztani, ezért széles energetikai iparági és környezetvédelmi szakértői együttműködés keretében létrehozták azt a szakmai iránytű dokumentumot, amely a környezetbarát napelemparkok fejlesztésének és üzemeltetésének know-how-ját és lépéseit osztja meg az érdeklődőkkel. A vállalat 2020-ban elkészítette és életbe léptette az Environment and Social Policy Statement vállalati dokumentumot, amely nem csak a fenntarthatósági alapelvek mindenkori figyelembevétele mellett az alapvető emberi jogok és értékek tiszteletben tartására irányuló önként vállalt kötelezettségeket is megfogalmazza.

Tagságuk célja többek között szakmai együttműködési lehetőségek megtalálása, a jó gyakorlatok megosztása és elsajátítása, a hasonló gondolkodású partnerekkel való kapcsolatépítés, valamint a kutatási eredmények és szakmai tapasztalatok megosztása.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?