A Meijer & Co 24 órás sétát szervez a Városligetben, hogy pénzt gyűjtsön a bolygó újra zöldítésére!

2021-ben egy „őrült” ötlettől vezérelve négy barát 24 órán keresztül megállás nélkül gyalogolt Amszterdamban, hogy pénzt gyűjtsenek a globális éghajlatváltozás elleni küzdelemre. A próbálkozás mára globális mozgalommá nőtte ki magát. Örömmel jelentjük, hogy Amszterdam és New York mellett idén Budapest is csatlakozik a 24 The Planet új helyszínéül.

Az ötlet egyszerű: a résztvevők, barátok és családtagok támogatásával 24 órán keresztül folyamatosan gyalogolnak egy parkban, hogy adományokat gyűjtsenek és felhívják a figyelmet a globális éghajlatváltozás elleni küzdelemre. A teljes bevételt a Justdiggit nevű civil szervezetnek ajánlják fel, amely a bolygó lehűlése érdekében a kiszáradt és terméketlenné vált afrikai földterületek felélesztését tűzte ki célul.

A 24 The Planet nem verseny: a gyaloglók maguk határozzák meg a saját tempójukat. Az eddigi „leglassabb” gyaloglónk 52 km-t, míg a „leggyorsabb” 116 km-t tett meg. A jelentkezők arra vállalkoznak, hogy 24 órán át gyalogolnak, mindössze rövid szünetekkel megszakítva azt.

A 2021-es kezdeményezés óta a 24 The Planet exponenciálisan nő: mára nagyságrendben a tizenháromszorosára. Tavaly a rendezvény helyszínein összesen ötvenöt gyalogló teljesítette a 24 órás kihívást, miközben több mint 400 magánszemély jelezte támogatását. Az elmúlt három évben több mint 125 000 eurót (48 millió forintot) gyűjtöttünk össze, amivel a Central Parknál kétszer nagyobb területet sikerült újra zöldíteni Afrikában!

Olyan gyaloglókat keresünk, akik magánszemélyként csatlakoznak hozzánk, és barátaikkal és családtagjaikkal együtt (a platformon keresztül) gyűjtenek pénzt. Vállalatok vásárolhatnak szponzorcsomagokat, vagy vehetnek jegyeket alkalmazottaik számára csapatépítő tevékenység céljából.

Hogy a 24 órás gyaloglást még izgalmasabbá tegyék, Amszterdamban két-három óránként mini-rendezvényeket tartanak a résztvevők számára. Előadókkal, légzéstechnikai foglalkozásokkal, meditációs órákkal, csendes diszkóval, kutyasétáltatással, rezesbandával. Aki eléri a táv felét arra a “12. óra” meglepetése vár. A rendezvény házi készítésű ételeket biztosít a résztvevők számára, az utolsó órákban pedig mozgó DJ-pultról érkező felemelő ütemek segítenek a hajrában. (A budapesti eseményt illetőleg most véglegesítjük a mini-rendezvények listáját. Minden javaslatot szívesen fogadunk!)

További információk a https://24theplanet.com/ és a https://linktr.ee/meijerandco oldalakon találhatók, vagy írjon nekünk: Planet24@meijerandco.com

Minden javaslatot és ötletet szívesen fogadunk!