Z Ö L D K Ö R – by NUXON

Fenntarthatóságról közérthetően

 Zöld Kör – SDGs Game a fenntarthatósági célokért

A játék, ami nem játék – Kollaborációban a fenntarthatóságért volt a központi témája műsorunknak Fodor Zsuzsannával COLLAB Mentoringtól.

Zöld Kör – Budapest a világ zöld városai között

Zakar Andrással a FŐKERT kertészeti főigazgatójával beszélgettünk a városvezetés elkötelezettségéről a zöld, családbarát, jó életminőséget biztosító lakóhely megteremtése iránt.

Zöld Kör – A fenntarthatósági tudástár

Csabai Hajnalka és Székács Gyula társaságában a Greenpact-tól arról beszélgettünk, hogy milyen kihívásokkal néznek szembe a cégek a zöld átállás során.

Zöld Kör – Fenntartható települések, fennmaradó közösségek

A fenntarthatóság új szempontként és szemléletként jelenik meg a települések működésében, aminek az elterjesztését segítik vendégeink Gronay Andrea és Majoros Zsuzsanna a Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökségtől.

Zöld Kör – Gyermekotthontól a csillagos égig!

Közös célunk a Papírsárkány Gyemekalapítvánnyal és Horváth Andreával, hogy edukáljunk, törődjünk és segítő kezet adjunk a felnövő állami gondozásban élő gyermekek boldogulásához és esélyegyenlőségéhez.

Zöld Kör – A fenntarthatóság hatása a teljes szervezetet érinti

Az ingatlanipar és az ingatlan-üzemeltetés érintettségégét vizsgáltunk meg vendégünkkel, Kákosy Zsolttal, az ICON Real Estate Management szenior igazgatójával.

Zöld Kör – Fenntartható divat

Deák Dorka a Mod Art International tanulója mutatta be a divat és a fenntarthatóság keresztmetszeteit.

Zöld Kör – Kéz a kézben az esélyegyenlőségért

Sokszínűség és befogadás a munkahelyeken: ennek szerteágazó és messzire vezető pozitív hatásairól beszélgettünk Bócsi Ritával a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fórumától.

 Zöld Kör – A fenntarthatóság mindenkit érint

Ezen adásunkban a fenntarthatóságot banki-pénzügyi-szabályozási „szemüvegen keresztül” néztük meg Bolyán Róbert segítségével, aki a UniCredit Bank Hungary ESG igazgatójaként arról is beszélt, hogy (spoiler alert) a banknál a fenntarthatóság nemcsak szikár számokat jelent.

Zöld Kör – A fenntarthatóság nem szerencse kérdése

A Zöld Körben Kapás Dórával, a Szerencsejáték Zrt. ESG szakértőjével beszélgettünk befogadó játszótérről, inkluzív munkahelyről – a sokszínűség előnyeiről.