A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. számára továbbra is kiemelt fókuszban a fenntarthatóság és innováció

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NM Zrt. vagy Társaság) célja, hogy ügyfelei számára kényelmes és biztonságos, innovatív fizetési megoldásokat kínáljon a hétköznapi élet számos területén, mellyel jelentősen csökken a felhasználás során a környezeti terhelés, a készpénz- és papírhasználat – legyen szó akár parkolásról, e-matrica vagy belépőjegy vásárlásról, a digitális ökoszisztémák nyújtotta előnyök maradéktalan kiaknázásáról, vagy a közösségi közlekedés optimális igénybevételéről.

A Társaság a készpénzkímélő digitalizációs folyamatok meghatározó hazai szereplője, a modern pénzügyi megoldások bevezetésében és edukációjában vállalt szerepe elvitathatatlan, hiszen országos, átjárható fizetési platformon keresztül szolgáltat. A Társaság folyamatosan kutatja azokat a területeket, ahol lehetőség nyílhat olyan készpénzmentes fizetési szolgáltatások bevezetésére, amelyek a lakosság kényelmét és biztonságát, a hazai fenntarthatóság mindegyik aspektusát (társadalmi, gazdasági és környezeti) szolgálhatják.

Nagy lépéseket és eredményeket tudhat magáénak, mind a rendszerben lefolytatott tranzakciók számát, mind az azt használó ügyfelek számának exponenciális növekedését illetően, de mindez nem lenne elegendő társadalmi tudatosság és felelősségvállalás nélkül. A Társaság a fentiek értelmében működési gyakorlatait, tapasztalatait és eredményeit összevetve elkészítette a 2021. évre vonatkozó Fenntarthatósági Jelentését, mely – nem pénzügyi, hanem egyéb releváns szempontokból – összefoglalja tevékenységét, átfogó képet ad működéséről, valamint párbeszédet kezdeményez a széleskörű társadalmi érintetti csoporttal.

Fontos továbbá, hogy a lakossági/ felhasználói, valamint a szakmai párbeszéd egyaránt kiemelt prioritással bír a Társaság életében, fontos a naprakész tájékoztatás, beszámolás és kitekintés számos innovatív témakörben: a nemrég megalakult NM Innováció, mint az NM Zrt. Innovációs Műhelye a hazai digitalizációs és innovációs törekvésekkel összhangban elindította honlapját, valamint folyamatosan frissülő, szakmai, ám közérthető blogját, melyet az alábbi linken érhetnek el a kedves olvasók:

https://www.nminnovacio.hu/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?