Allianz Hungária – együttműködések a gyermekek és a bolygó jövőjéért

Az Allianz Hungária Zrt. folyamatos társadalmi felelősségvállalási tevékenységei közül a gyermekek segítése és a klímaváltozás hatására kialakult szárazság kapta a legnagyobb hangsúlyt az elmúlt hónapokban.

Édességcsomagok a nélkülöző gyermekek számára

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 5494 nélkülöző gyerek számára ajándékozott édességcsomagot a nyár folyamán. Az Élelmiszerbank gyártóktól és kereskedelmi láncoktól mentett édességcsomagokkal igyekszik még emlékezetesebbé tenni a nyári táborokat, amihez az Allianz Hungária biztosít pénzügyi hátteret. A legszerencsésebb táborozók az Allianz Hungária márkanagykövet sportolóival is találkozhattak, ellátogatott hozzájuk Ekler Luca, paralimpiai bajnok atléta, Késely Ajna, európa-bajnoki dobogós úszó, és Boronkay Péter, Európa-bajnok paratriatlonista is.

Gyermekjogi edukációs program

Az Allianz Csoport nemzetközileg több mint 20 éve nyújt célzott támogatást a társadalom egyik legsérülékenyebb csoportja, a gyermekek számára. A vállalat 30 ezer euró értékű támogatásával valósul meg az SOS Gyermekfalvak gyermekjogi edukációs programja, amely a Digital Village elnevezésű kezdeményezés ernyője alatt fut. A program célja a digitális biztonság, a GDPR, illetve a gyerekjogok megértése, valamint az ismeretek elmélyítése egy külön erre a célra kialakított e-learning felületen keresztül, amely a tervek szerint 2023-tól az állami intézmények számára is elérhető lesz.

Szárazság és vízhiány

Júliusban debütált a Youtube-on az Allianz Climate Chronicles első figyelemfelhívó kisfilmje, amiben szakértők, tudósok és civil szervezetek képviselőinek szemüvegén keresztül láthatjuk a Magyarországot is érintő szárazság és vízhiány hatásait. A videó egy sorozat első része, az Allianz Hungária további epizódok elkészülését is támogatja, hiszen a vállalat számára fontos, hogy a klímaváltozás okozta problémákra és azok megoldási lehetőségeire irányítsa a figyelmet.

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?