A tartalmas kapcsolatok most mindennél fontosabbak, ennek mentén fut a Dreher Sörgyárak vállalati önkéntes programja

A mai világban minden eddiginél fontosabb az emberi összefogás, a közösséghez tartozás érzése és a kapcsolódás a természethez. Tartalommal teli, minőségi és befogadó élményekkel, összetartozva többet tehetünk az emberek, a közösségek és az egész bolygó pozitív irányú változása érdekében.

A Dreher Sörgyárak vállalati kultúrájának meghatározó része, hogy nem csak a dolgozókért, de a helyi közösségért is felelősséggel tartozik. A vállalat hosszú távon gondolkodik, elkötelezett a fogyasztói felé, és így kiemelt fókuszt helyez az emberekre, a környezetre és a termékportfólióra is. Közel 170 éves múltjának köszönhetően örökségének része egy többgenerációs, sokszínű munkatársi közösség, amelyben a kollégákat a vállalaton belül és kívül is proaktív, támogató és emberi hozzáállás jellemzi.

A japán Asahi Group Holdings részeként tovább erősödött a Dreher fenntarthatósági szemlélete és kiegészült az európai vállalatcsoport szintjén megfogalmazott rendeltetéssel: „Teremtsünk tartalmas kapcsolatokat” – legyen szó az egyének közötti, az egyén és a közösség közötti, vagy az egyén/közösség kapcsolatáról a természettel. Hiszen fontos, hogy újra épüljenek ezek a kapcsolódási pontok vagy éppen újak jöjjenek létre.

2022-ben a vállalat a rendeltetése mentén elindította a RE:CONNECTION (újrakapcsolódás) vállalati önkéntes programját, amely egy globális Asahi kezdeményezés, helyi megvalósítással, illeszkedve a helyi közösségek kihívásaihoz, kultúrájához. A Re:CONNECTION keretében a „planet”, azaz a környezet védelméhez és a „people”, azaz a közösségek támogatásához, segítéséhez kapcsolódó aktivitások és kezdeményezések vannak fókuszban.

A RE:CONNECTION ernyője alatt 2022-ben a Dreher nemcsak anyagi támogatást nyújtott az Ukrajnából érkező menekülteket segítő szervezeteknek, hanem lehetőséget biztosított arra, hogy a munkatársak személyes munkájukkal is támogatást, segítséget nyújthassanak számukra. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára nyújtott humanitárius segély mellett a helyi kisebb közösségeket és kezdeményezéseket is támogatják adománnyal – 2022 év végén például a Nagycsaládosok Kőbányai Szent László Egyesületét. Emellett önkéntes munkával is több helyen segítenek, legyen szó egy kerületi iskola körülményeinek javításáról, ami hozzájárul a diákok jóllétének javításához; szakmai önkéntességről, amivel a jövő szakembereinek a képzéséhez járulnak hozzá; vagy rászorulók részére szervezett jótékony főzésről.

2023 első félévében kiemelt fókuszt kapott a természetvédelem: a Föld napja alkalmából a dreheres munkatársak közel 50 darab méhlegelő-virágágyás telepítésével járultak hozzá a helyi szinten a természet biodiverzitásának növeléséhez; emellett az országos TeSzedd! akcióhoz a fővárosban (a kőbányai önkormányzattal közösen), illetve vidéken is csatlakozva több ezer kilogramm szemetet gyűjtöttek.

A Dreher számára kiemelten fontos a munkatársak egészsége és jólléte, ezért folyamatosan dolgozik azon, hogy minél jobb és biztonságosabb munkakörnyezetet tudjunk biztosítani számukra. 2022-ben „Dreher Értünk” elnevezés alatt a vállalat elindította a több, már meglévő, de eddig különálló – mentális, fizikai és szociális – jólléti elemeket ötvöző vállalati jólléti (wellbeing) platformját is.

Ezek mellett az elmúlt években több olyan beruházás is megvalósult vagy elindult, amelyekkel a vállalat csökkenteni tudta környezeti terhelését, miközben növelte üzeme energiahatékonyságát. Kiemelt figyelmet fordít az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklésére. Csökkentette a vízlágyítási technológiák terheltségét, így sikerült minimalizálni a vízlágyítás során keletkezett hulladék mennyiségét is. A Dreher Sörgyárak minden fejlesztésével a környezeti terhelés csökkentésén, az energiahatékonyság növelésén és a tisztább energiaforrások használatán dolgozik.